Hlavní chod
- vepřová krkovice podle počtu zamýšlených porcí ks
- koření steakové neuvedeno neuvedeno
- máslo neuvedeno neuvedeno
Hlavní chod, příloha
- cibule neuvedeno neuvedeno
Hlavní chod
- olej neuvedeno neuvedeno
Příloha
- brambory neuvedeno neuvedeno
Hlavní chod
- sůl neuvedeno neuvedeno
Příloha
- majoránka neuvedeno neuvedeno
- sladká smetana neuvedeno neuvedeno
Hlavní chod
- pepř neuvedeno neuvedeno
Postup přípravy
Maso omyjeme, naklepeme, osolíme a okořeníme steakovým kořením
Přidáme kousek másla, podlijeme vodou a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů
Pečeme cca 2 hodiny
V průběhu pečení si připravíme přílohu – zapečené brambory
Vezmeme syrové brambory, pořádně je omyjeme a nakrájíme na tenké plátky
Ty potom naskládáme do varné nádoby a posypeme nastrouhanou cibulí, kterou si mezitím připravíme
Brambory nakonec posypeme majoránkou, zalijeme trvanlivou smetanou a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů
Pečeme cca 20 minut
Hlavní chod
Masová žranice
Ingredience:
- krkovička bez kosti (počet podle počtu zamýšlených porcí)
- steakové koření
- máslo
- cibule
- olej
- brambory
- sůl
- majoránka
- sladká smetana
- pepř