Suroviny
Postup přípravy
Vyrobíme marinádu z oleje, grilovacího koření, sušeného česneku, piva a oregana. Kuřecí plátky naklepeme, položíme na ně měsíčky cibule, nakrájenou šunku, sýr a listový špenát. Zabalíme a vložíme do připravené marinády asi na dvě hodiny. Poté opečeme na tuku do zlatavé barvy.
Brambory omyjeme, nakrájíme na kousky, osolíme, posypeme oreganem a dáme do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečeme zhruba hodinu. Na závěr polijeme směsí ze šlehačky a sýra a dáme opět zapéct. Pažitku můžeme dát do směsi nebo jí brambory posypat. Podáváme ke kuřecímu závitku.
Hlavní chod
Marinovaná kuřecí prsíčka plněná překvapením a zapečené brambůrky s nivou a pažitkou
Ingredience:
- 5 kuřecích prsou
- listový špenát
- 2 červené cibule
- 1 sýr s bílou plísní
- 100 g šunky
- slunečnicový olej
- oregano
- sůl, česnek
- 2 dl piva
- 1,5 kg brambor
- pažitka, sůl
- 250 g sýru s modrou plísní
- 1 šlehačka
- pažitka