Tomáš vystudoval střední hotelovou školu v Mariánských lázních, obor hotelnictví a turismus. Dále studoval na VŠFS marketingovou komunikaci, ale toto studium má aktuálně druhým rokem přerušené z důvodu dopadů covidových restrikcí na osobní život.
Tomáš Hejna
Po škole pracoval krátkodobě jako číšník – celkově asi šest měsíců. Za léta nárazově získal mnoho zkušeností s přímým prodejem rozličných produktů a služeb nejrůznější formou. Tomáš se považuje za celoživotního podnikatele. Aktivně byl zapojen v rodinném podnikatelském prostředí od sedmi let. Aktuálně pracuje ve fundraisingu a dělá zakázkovou cukrařinu a současně vyčkává, až se opět bude moci bez omezení podnikat.
Žije sám a má dva malé pejsky, které má ve střídavé péči s bývalým partnerem. Do pořadu ho přihlásil jeho kamarád, který si myslí, že Tomáš dobře vaří a peče. Pokud by vyhrál, tak by si pořídil nového robota a investoval by tak do svého největšího koníčku, kterým je cukrařina. Dále by si doplatil týdenní kurz v HF Pastry academy a také by navšívil zubaře, kterého z finančních důvodů už delší dobu odkládá. Jako zábavu si připraví foto koutek na zahradě – má velké svítící pozadí a pak hostům fotky vytiskne. Jídla si vybral proto, že jsou asijská a má je rád.
Charakter: Je rád ve společnosti lidí. Je otevřený, společenský, extrovert a považuje se za typického Střelce.
Zájmy: Veškerý volný čas momentálně věnuje vzdělávání v cukrářské oboru a svým mazlíčkům. Rád se schází s přáteli. Zajímá se o esoteriku, duchovní stránku života a rád cestuje. S oblibou relaxuje při sezónní práci na zahrádce. Baví ho důsledné domácí práce a je příležitostný kutil.
Vztah k vaření: K vaření má kladný vztah. Baví ho to.
Chutě: Rád připravuje jídla ze světové kuchyně. Má rád zdravější, lehčí a barevnější jídla.
Nesnáší: Nejí rád vnitřnosti – droby, ale ani tučná a těžká jídla. Nebaví ho tradiční česká jídla a nevoní mu občas staré nekvalitní vepřové maso.
Motto: V životě se řídí mottem: „Co mě nezabije, to mě posílí.‘‘
Očekávání: Od své účasti očekává zviditelnění v cukrařině. Rád pozná nové lidi, kteří jsou mimo jeho sociální skupinu. Těší se na zkušenost a hostitelství pod nestandardním tlakem. V závěru očekává vyhodnocení jeho kvalit a nedostatků a zjištění, jakou stránku má do budoucna posílit.