Head
Postup přípravy
- Krátce na oleji orestujeme šalotku, přidáme česnek, krátce dorestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme kokosové mléko a krém. Přidáme na kolečka pokrájený kořen galangal, tupou stranou nože pomlácenou citronovou trávu, pokrájenou chilli papričku a limetkové listy. Chvíli provaříme. Přidáme na nudličky pokrájená kuřecí prsa, napůl pokrájené houby shitake, rybí omáčku, třtinový cukr, limetkovou šťávu a opět provaříme. Ke konci můžeme ještě dochutit podle potřeby (cukrem, chilli, limetkou, rybí omáčkou). Zdobit můžeme pokrájeným koriandrem i chilli papričkou, přidáme měsíček limetky.
- Tip: Citronovou trávu narušíme, aby se uvolnilo aroma, kořen galangal doporučuji vyvařit ve větším uzavřeném sítku, abychom ho mohli beze zbytku jednoduše vyndat. Překrájenou citronovou trávu doporučuji buď svázat, nebo taktéž vařit v uzavíratelném sítku. Polévku nesolíme, k osolení slouží rybí omáčka.