Curry
- arašídový olej 2 PL
- curry pasta 1/2
Garnish
- arašídy 6 PL
Curry
- lusk 120 g
- baby kukuřičky 100 g
- pak choi 2
Curry pasta
Curry
- zelené fazolové lusky 150 g
Curry pasta
- kořen koriandru 4-6
Curry
- ústřicová omáčka 3 PL
Postup přípravy
- Curry pasta: Ve food procesoru zpracujeme koriandr, kmín a pepř. Postupně pak přidáváme a zapracováváme ostatní suroviny, dokud se nám nevytvoří pasta.
- Orestujeme arašídy (až vypadají skoro jako spálené). Po zchladnutí je oloupeme. Dáme zvolna vařit důkladně propláchnutou rýži. Na jeden díl rýže dáme dva díly vody. Vaříme cca půl hodiny, dokud se voda nevstřebá. Mezitím na oleji zarestujeme polovinu curry pasty, přidáme kokosové mléko a krém, provaříme. Přidáme kukuřičku a fazolové lusky, provaříme. Přidáme cuketku, pak choi a hrášek, krátce provaříme, ochutíme ústřicovou a rybí omáčkou. Rýži servírujeme v oddělené mističce. Zdobíme čerstvým koriandrem, limetkou, arašídy a cibulkou.