Připravujeme Prostřeno! s extrémními sportovci. Jak zvládnou adrenalin u trouby?

Od pondělí 25. března bude Prostřeno! speciálně – v nezvyklé sestavě. Navaří a pobaví vás extrémní sportovci. Pro strach mají uděláno, ve svých sportech jdou, jak se říká „do plných“. Jak se jim bude dařit v kuchyni a co pro své hosty uvaří?

Od pondělí uvidíte, co si chystají k obědu či k večeři ti, kdo se věnují extrémním sportům. Jak se stravují ti, kdo potřebují, aby jejich tělo mělo dostatečný výkon a byli vždy ve formě? Všichni soutěžící musejí do svého menu nenápadně zahrnout úkol týdne, kterým je příprava svačiny do báglu. Kdo si představení v kuchyni užije a komu se moc dařit nebude? Dívejte se na prima+ a vpodvečer na Primě.

Zradí někoho některé potraviny, případně nápoje? A kdo bude nakonec největším taktikem? Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést deset tisíc navíc. Ze stejné částky se pak bude těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví Adam Raiter. Tuto nabídku přijal, protože mu to přišlo jako dobrý nápad. Rád stráví týden s lidmi, kteří jsou podobní jako on. Pokud by vyhrál, dal by peníze na charitu. Jako zábavu si pro své hosty připraví zdobení stromku a rozdávání dárků. Chce udělat vánoční menu. Co bude podávat? Na talíři se objeví:
1) lososové Radical Ride,
2) adrenalinový vývar z prudkých vodních proudů,
3) freestyle kapr na terénní bramborové dráze,
4) quad cork ze zlata.

Úterní večer bude patřit Danu Milerovi. Nyní je živnostníkem a živí se jako sportovní promotér. Je svobodný. Tuto výzvu přijal, protože má výzvy rád a to i přesto, že zrovna nemusí kamery. Jako zábavu si pro své hosty připraví otužování. Menu si pro hosty vytvořil tzv. 50 na 50: jídla, která miluje, a jídla, která nikdy nevařil. Bude to výzva. Na talířích se objeví:
1) tacos de Camarones,
2) Tom Kha Gai coco,
3) hovězí steak, pepřová omáčka, pečené brambory,
4) suzette.

Čtěte více: Soutěžící kvůli špíně ztratí chuť k jídlu. Vegetariánce vadí maso v polévce

Středeční hostiteka Natálie Kotková překvapí celosvětovým menu. Miluje cestování a toto menu je inspirované jejími oblíbenými destinacemi. Každý pokrm má svůj příběh. Recepty jsou samozřejmě zjednodušené pro české, rychlé vaření a dané lokality slouží jen jako inspirace. Ráda by další účastníky a diváky přenesla do míst, která má ráda, alespoň na chvíli. Třeba tím někoho naláká se tam podívat. Podávat se bude:
1) Itále: carpaccio z červené řepy,
2) Kanárské ostrovy: Gambas al Ajillo,
3) Thajsko na Lomboku: žluté „curry“,
4) všude dobře, doma nejlíp: maminčin „číský“ dort.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Daniel Hanka. Nyní je profesionálním lyžařem, věnuje se i foto- a videoprodukci. Má přítelkyni a společně chovají anglického buldoka. Chladnou část roku tráví na horách po celém světě. V létě je většinou v České republice a připravuje se na další sezónu – na bruslích, na wakeu nebo u piva. Tuto nabídku přijal, protože mu to přišlo jako super nápad. Podávat se bude:
1) caprese,
2) Ball Tip,
3) hamburger,
4) tiramisu.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Filip Podmol. Je to motokrosový jezdec FMX. Má přítelkyni a doma jim dělají společnost Tupac, Zrzek a Lord. Výzvu přijal, protože mu to přišlo jako dobrý nápad. Zábava bude jízda všech na malých motorkách. Tato jídla si vybral, protože ho baví. Bude servírovat toto menu:
1) burrata po italsku,
2) hovězí vývar,
3) steak s bramborem a fazolkami,
4) čokoládové překvapení s ovocem.

Tento týden v Prostřeno! uvidíte střet masožravců s vegetariánkou:

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty