Aktuální informace z gastronomie nahrazují tipy na produkty, které si můžete pořídit pro zlepšení nálady. Poslední novinky na trhu tohoto měsíce jsou tu!
Novinky na trhu: medovina, sýr s medvědím česnekem nebo kvalitní uzeniny
Ochutnejte kousek medového Křivoklátska
Když se snoubí historický recept tradičního nápoje s prvotřídními surovinami a nejmodernějšími technologiemi, vznikne lahodný zlatavý nápoj, který zahřeje tělo i duši – Křivoklátská medovina. Rodinná firma Česká včela vyrábí medovinu zastudena, díky čemuž si uchová blahodárné účinky. Díky vlastnímu křivoklátskému medu ještě navíc ukryje kousek Křivoklátska do každé lahve.
Jedná se o jemný, lahodný nápoj zlatavé barvy, čisté medové chuti s příchutí vanilky. Na výběr je silnější 18% alc. a slabší 12,5% alc. verze, takže si může každý vybrat tu, která bude jeho srdci nejblíže.
Giuncata s medvědím česnekem
Giuncata je měkký sýr s jemnou mléčnou chutí a s mnohostranným využitím v kuchyni. Tento čerstvý jemný sýr se vyrábí z kravského mléka, má měkkou a pružnou konzistenci a uchovává si chuť i barvu kvalitního čerstvého mléka. Má jemnou strukturu a patří k nejlépe stravitelným sýrům, díky čemuž je vhodný také pro malé děti.
Varianta s medvědím česnekem je k dispozici pouze po omezenou dobu, kdy se bylinka sklízí. Další šance koupit Giuncatu s medvědím česnekem v La Formaggeria pak přijde až s novou sezonou této úžasné bylinky, tedy za rok. Sýr se hodí pro studenou i teplou kuchyni, jako předkrm nebo do salátů či grilovaných špízů.
Farmářská paštika – opravdu kvalitní svačina
Paštika je ideální trvanlivý výrobek – díky možnosti skladování při teplotě až 25 °C ji jednoduše uskladníte za nenáročných podmínek. Základem je ale kvalitní verze bez éček, dochucovadel, zvýrazňovačů chuti či stabilizátorů, kterou neobjevíte v každém regálu supermarketu. Robert Váhala senior se výrobou přesně takové kvalitní paštiky zabýval již ve svých řeznických začátcích roku 1933. A firma Váhala tuto kvalitní pochoutku Farmářská paštika vyrábí dodnes, a to dokonce s oceněním značky Klasa a také s oceněním Regionální potravina Olomouckého kraje v roce 2018.
České extra špekáčky bez lepku
Dobře propečené špekáčky z čerstvě ořezaného kusu klacku patří k českému dětství bez jakýchkoliv diskuzí. Zavzpomínejte na staré dobré časy a připravte dřevo na oheň, na kterém si opečete poctivé špekáčky Váhala. Jsou šťavnaté, harmonicky kořeněné a s žádoucími malými kousky špeku, prostě přesně takové, jaké si je pamatujete z mládí. Špekáčky jsou plněné do přírodního střívka, obsahují minimálně 70 % masa a žádný lepek.
redaktorka FTV Prima