Novinky na trhu: medovina, sýr s medvědím česnekem nebo kvalitní uzeniny

Aktuální informace z gastronomie nahrazují tipy na produkty, které si můžete pořídit pro zlepšení nálady. Poslední novinky na trhu tohoto měsíce jsou tu!

Ochutnejte kousek medového Křivoklátska

Když se snoubí historický recept tradičního nápoje s prvotřídními surovinami a nejmodernějšími technologiemi, vznikne lahodný zlatavý nápoj, který zahřeje tělo i duši – Křivoklátská medovina. Rodinná firma Česká včela vyrábí medovinu zastudena, díky čemuž si uchová blahodárné účinky. Díky vlastnímu křivoklátskému medu ještě navíc ukryje kousek Křivoklátska do každé lahve.

Jedná se o jemný, lahodný nápoj zlatavé barvy, čisté medové chuti s příchutí vanilky. Na výběr je silnější 18% alc. a slabší 12,5% alc. verze, takže si může každý vybrat tu, která bude jeho srdci nejblíže.

Giuncata s medvědím česnekem

Giuncata je měkký sýr s jemnou mléčnou chutí a s mnohostranným využitím v kuchyni. Tento čerstvý jemný sýr se vyrábí z kravského mléka, má měkkou a pružnou konzistenci a uchovává si chuť i barvu kvalitního čerstvého mléka. Má jemnou strukturu a patří k nejlépe stravitelným sýrům, díky čemuž je vhodný také pro malé děti.

Varianta s medvědím česnekem je k dispozici pouze po omezenou dobu, kdy se bylinka sklízí. Další šance koupit Giuncatu s medvědím česnekem v La Formaggeria pak přijde až s novou sezonou této úžasné bylinky, tedy za rok. Sýr se hodí pro studenou i teplou kuchyni, jako předkrm nebo do salátů či grilovaných špízů.

Farmářská paštika – opravdu kvalitní svačina

Paštika je ideální trvanlivý výrobek – díky možnosti skladování při teplotě až 25 °C ji jednoduše uskladníte za nenáročných podmínek. Základem je ale kvalitní verze bez éček, dochucovadel, zvýrazňovačů chuti či stabilizátorů, kterou neobjevíte v každém regálu supermarketu. Robert Váhala senior se výrobou přesně takové kvalitní paštiky zabýval již ve svých řeznických začátcích roku 1933. A firma Váhala tuto kvalitní pochoutku Farmářská paštika vyrábí dodnes, a to dokonce s oceněním značky Klasa a také s oceněním Regionální potravina Olomouckého kraje v roce 2018.

České extra špekáčky bez lepku

Dobře propečené špekáčky z čerstvě ořezaného kusu klacku patří k českému dětství bez jakýchkoliv diskuzí. Zavzpomínejte na staré dobré časy a připravte dřevo na oheň, na kterém si opečete poctivé špekáčky Váhala. Jsou šťavnaté, harmonicky kořeněné a s žádoucími malými kousky špeku, prostě přesně takové, jaké si je pamatujete z mládí. Špekáčky jsou plněné do přírodního střívka, obsahují minimálně 70 % masa a žádný lepek.

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty