Mixér: speciální menu, italský drink nebo babí léto se zmrzlinou

Další Mixér do sbírky na sebe nenechal dlouho čekat. Tentokrát vám představíme nové menu restaurace, která sídlí v centru Prahy. Dále nás čeká týden zasvěcený italskému drinku nebo zásoby zmrzliny plné podzimních chutí.

Trezorové menu Marka Fichtnera

Koncem září se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začne podávat výběrové tříchodové menu, které se svým týmem připravil šéfkuchař Marek Fichtner. Hosté budou moci vybírat z několika předkrmů, sezonních hlavních chodů a celé menu samozřejmě završit výběrem z dezertů. To vše pečlivě spárované buď s vínem, nebo netradičně také s fermentovanými domácími limonádami.

„Toto podzimní menu jsem sestavil společně s mými talentovanými kolegy, jelikož týmová práce i při tvorbě menu je důležitá pro profesní rozvoj nadaných talentů. Menu bych rád obměňoval 4x do roka dle ročních období v návaznosti na sezonnost produktů. Volili jsme ingredience, které jsou zajímavé a málokdo z našich hostů si je připraví sám doma. Například telecí brzlík, foie gras, topinambury, smrže, soufflé, hovězí žebro v Rioja atd. Další zajímavostí je naše nabídka nealkoholických drinků, které fermentují naši cukráři v různých příchutích,“ upřesňuje šéfkuchař Marek Fichtner.

Čtyřicetimístný kulinářský Trezor se bude otevírat každou středu a čtvrtek večer a vzhledem k omezené kapacitě je doporučeno včas si rezervovat místa.

Startuje Negroni Week

Nenechte si letos po více než roční odmlce ujít šanci vyzkoušet oblíbené ikonické Negroni z rukou těch nejzkušenějších barmanů. Pomocí Campari vytvoří z klasického drinku netradiční koktejl, jenž ve vás probudí nespoutanou vášeň. Oslavte společně s přáteli okamžik, kdy si můžete dopřát váš oblíbený drink a navíc podpořit dobrou věc. Vydejte se i u nás v týdnu od 13. do 19. září do některého z 15 spřátelených podniků.

Negroni – proslulý koktejl, který zná celý svět, letos již po deváté zahajuje akci Negroni Week, kdy zapojené bary věnují část zisku z každého prodaného koktejlu na charitu. Společnost IMBIBE společně s Campari zahájila týden Negroni v roce 2013 jako oslavu jednoho z nejproslulejších světových koktejlů společně se snahou získat finanční pomoc pro charity po celém světě. Od roku 2013 se Negroni Week rozrostl z přibližně 120 zúčastněných na více než 12 000 míst po celém světě. Do dnešního dne společně získali přes 3 miliony dolarů na charitativní účely.

Italský sladký život, který si žádal hořký balanc

Ve dvacátých letech minulého století se zrodily hned dva světoznámé drinky, které jsou dodnes považovány za neoddělitelnou součást barmanské kultury a jejichž neoddělitelnou součástí je právě ikonické Campari – Negroni a Americano, které je navzdory svému názvu složeno z čistě italských surovin, a to z Campari, červeného vermutu a sody.

Babí léto v Crème de la Crème

Konec léta a hřejivý začátek podzimu bývá pro některé tím nejkrásnějším obdobím roku. O to víc, že jsou stále příjemné dny zalité sluncem, během nichž můžete mlsat svoji oblíbenou zmrzlinu. Honza Hochsteiger z Crème de la Crème si pro vás od září připravil specialitu v podobě fíkového sorbetu, který vás svojí chutí vrátí na slunečné pobřeží Jadranu či Egejského moře. Ve všech zmrzlinárnách se pak můžete těšit na dvě zmrzliny měsíce – sladký karamel a vanilkovo-jahodovou.

S létem se rozhodně ještě loučit nemusíte. Prodlužte si jej návštěvou ve zmrzlinárnách Crème de la Crème. Během celého září v nich můžete ochutnat fíkový sorbet evokující dovolenou u Středozemního moře. Šťavnaté fíky vás okouzlí svojí nakyslou sladkostí, která perfektně ladí k pozdním letním dnům a stejně skvěle chutná i na podzim.

Ve všech zmrzlinárnách si také můžete během prvního školního měsíce vychutnat dvě nové zmrzliny. První je sladký karamel, který jemně kontrastuje s oblíbeným slaným karamelem. A pokud nevíte, jestli si dát osvědčenou jahodovou pochoutku nebo tradiční vanilkovou, nezoufejte. Honza Hochsteiger právě tyto nejmilejší zmrzliny přetvořil v jednu božskou, vanilkovo-jahodovou. Zkuste ji třeba v domácím vanilkovém kornoutku nebo přidejte čokoládovou klasiku pro dokonalé zmrzlinové trio. Léto přece ještě nekončí!

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty