Další Mixér do sbírky na sebe nenechal dlouho čekat. Tentokrát vám představíme nové menu restaurace, která sídlí v centru Prahy. Dále nás čeká týden zasvěcený italskému drinku nebo zásoby zmrzliny plné podzimních chutí.
Mixér: speciální menu, italský drink nebo babí léto se zmrzlinou
Trezorové menu Marka Fichtnera
Koncem září se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začne podávat výběrové tříchodové menu, které se svým týmem připravil šéfkuchař Marek Fichtner. Hosté budou moci vybírat z několika předkrmů, sezonních hlavních chodů a celé menu samozřejmě završit výběrem z dezertů. To vše pečlivě spárované buď s vínem, nebo netradičně také s fermentovanými domácími limonádami.
„Toto podzimní menu jsem sestavil společně s mými talentovanými kolegy, jelikož týmová práce i při tvorbě menu je důležitá pro profesní rozvoj nadaných talentů. Menu bych rád obměňoval 4x do roka dle ročních období v návaznosti na sezonnost produktů. Volili jsme ingredience, které jsou zajímavé a málokdo z našich hostů si je připraví sám doma. Například telecí brzlík, foie gras, topinambury, smrže, soufflé, hovězí žebro v Rioja atd. Další zajímavostí je naše nabídka nealkoholických drinků, které fermentují naši cukráři v různých příchutích,“ upřesňuje šéfkuchař Marek Fichtner.
Čtyřicetimístný kulinářský Trezor se bude otevírat každou středu a čtvrtek večer a vzhledem k omezené kapacitě je doporučeno včas si rezervovat místa.
Startuje Negroni Week
Nenechte si letos po více než roční odmlce ujít šanci vyzkoušet oblíbené ikonické Negroni z rukou těch nejzkušenějších barmanů. Pomocí Campari vytvoří z klasického drinku netradiční koktejl, jenž ve vás probudí nespoutanou vášeň. Oslavte společně s přáteli okamžik, kdy si můžete dopřát váš oblíbený drink a navíc podpořit dobrou věc. Vydejte se i u nás v týdnu od 13. do 19. září do některého z 15 spřátelených podniků.
Negroni – proslulý koktejl, který zná celý svět, letos již po deváté zahajuje akci Negroni Week, kdy zapojené bary věnují část zisku z každého prodaného koktejlu na charitu. Společnost IMBIBE společně s Campari zahájila týden Negroni v roce 2013 jako oslavu jednoho z nejproslulejších světových koktejlů společně se snahou získat finanční pomoc pro charity po celém světě. Od roku 2013 se Negroni Week rozrostl z přibližně 120 zúčastněných na více než 12 000 míst po celém světě. Do dnešního dne společně získali přes 3 miliony dolarů na charitativní účely.
Mixér: speciální menu, italský drink nebo babí léto se zmrzlinou 2 Zdroj: TZ
Italský sladký život, který si žádal hořký balanc
Ve dvacátých letech minulého století se zrodily hned dva světoznámé drinky, které jsou dodnes považovány za neoddělitelnou součást barmanské kultury a jejichž neoddělitelnou součástí je právě ikonické Campari – Negroni a Americano, které je navzdory svému názvu složeno z čistě italských surovin, a to z Campari, červeného vermutu a sody.
Babí léto v Crème de la Crème
Konec léta a hřejivý začátek podzimu bývá pro některé tím nejkrásnějším obdobím roku. O to víc, že jsou stále příjemné dny zalité sluncem, během nichž můžete mlsat svoji oblíbenou zmrzlinu. Honza Hochsteiger z Crème de la Crème si pro vás od září připravil specialitu v podobě fíkového sorbetu, který vás svojí chutí vrátí na slunečné pobřeží Jadranu či Egejského moře. Ve všech zmrzlinárnách se pak můžete těšit na dvě zmrzliny měsíce – sladký karamel a vanilkovo-jahodovou.
S létem se rozhodně ještě loučit nemusíte. Prodlužte si jej návštěvou ve zmrzlinárnách Crème de la Crème. Během celého září v nich můžete ochutnat fíkový sorbet evokující dovolenou u Středozemního moře. Šťavnaté fíky vás okouzlí svojí nakyslou sladkostí, která perfektně ladí k pozdním letním dnům a stejně skvěle chutná i na podzim.
Mixér: speciální menu, italský drink nebo babí léto se zmrzlinou 3 Zdroj: TZ
Ve všech zmrzlinárnách si také můžete během prvního školního měsíce vychutnat dvě nové zmrzliny. První je sladký karamel, který jemně kontrastuje s oblíbeným slaným karamelem. A pokud nevíte, jestli si dát osvědčenou jahodovou pochoutku nebo tradiční vanilkovou, nezoufejte. Honza Hochsteiger právě tyto nejmilejší zmrzliny přetvořil v jednu božskou, vanilkovo-jahodovou. Zkuste ji třeba v domácím vanilkovém kornoutku nebo přidejte čokoládovou klasiku pro dokonalé zmrzlinové trio. Léto přece ještě nekončí!
redaktorka FTV Prima