Na poli gastronomie se toho děje poslední dobou hodně. Některé zprávy jsou smutné, jiné zase o něco veselejší. A právě na ty se tentokrát zaměříme v našem květnovém Mixéru! Úspěchy a změny k lepšímu se dějí i během náročné krize, za což jsme moc rádi!
Mixér: květnové novinky z podniků a firem české gastronomie
La Degustation Boheme Bourgeoise zavádí obědy a pětichodové degustační večeře
Tým michelinských kuchařů vedený šéfkuchařem Oldřichem Sahajdákem bude nově podávat obědy a zavádí nový koncept večeří. Nabídne je ode dne, kdy bude povoleno znovuotevření restaurací (zatím to tedy vypadá na 25. 5.), rezervace přijímá ale už nyní.
V době obědů dostanou hosté jídelní lístek, ze kterého si vyberou hlavní chod, k tomu jim podnik naservíruje předkrm a dezert. Cena oběda bez nápojů se bude pohybovat kolem 700 Kč. Rozšířené tříchodové menu v ceně kolem 900 Kč bude v nabídce i v době večeří. Večer bude La Degustation Bohême Bourgeoise i nadále servírovat degustační menu, které lze doplnit párováním vína či nealkoholických nápojů. Nové menu bude mít pět chodů.
Silnější Lagarto
Severočeský řetězec zažil v posledních týdnech zkoušku, která ho ještě více posílila. Nyní se hosté mohou těšit na nové letní menu v Lagarto J&J Teplice, spuštění Spritz&Shisha Lounge či na Lagarto Deli Most, které nově přichází s celodenním menu. Poprvé se také nadýchne e-shop a služba Pikolík. To však není vše.
Lagarto J&J Teplice – proslulé svou otevřenou kuchyní a velkou terasou s nejhezčím výhledem na Teplice, nově otevírá venkovní kuchyni v čele s grilem. K tomu patří i nové letní menu, za kterým stojí executive chef Roman Čaník. Aby byla prostorná terasa plně využita v letních měsících, od 15. června se spouští v oddělené části Spritz&Shisha Lounge. Relax zóna umocněná výhledem a svou jedinečností.
Lagarto Deli Most – celodenní menu od 7.00 do 19.00 – executive chef Roman Čaník společně s mosteckým týmem připravil menu, které z Deli Most činí neskutečně luxusní bistro v severních Čechách. Hosté se mohou těšit na snídaně, obědy, večeře a víkendové brunche.
Lagarto Emporio Most – přichází s novou letní kolekcí, která zahrnuje Frescoccino čoko, Iced Rooibos Malina, Frappé Iced Macao.
Lagarto Emporio Olympia Teplice – nová terasa, která podtrhává interiérově nejkrásnější kavárnu ze sítě Lagarto.
Lagarto Cake Factory – nově začne péct chleba, toustový chléb a další pekárenské zboží, které bude v prodeji v Lagarto J&J Teplice a Lagarto Deli Most, zároveň se chystá rozšíření zmrzlinárny.
Lagarto E-SHOP + PIKOLÍK – klasický e-shop, kde si hosté budou moci objednat cokoliv na osobní odběr, rozvoz nebo jako rezervaci na kavárně. V reálu malý pikolík funguje tak, že host po příchodu okamžitě dostává předem objednané nebo rezervované. Bez žádného čekání.
Košík.cz míří do celé republiky
Košík.cz slaví pět let a k tomuto výročí má dárek doslova pro všechny. Rozváží totiž do celého Česka! Můžete si tak objednat nákup kamkoli, ať už na chalupu, k babičce na vesnici nebo do zapadlé horské vesničky. V místech, kam Košík doposud nákupy nevozil, si můžete objednat jeden z 1700 druhů trvanlivých potravin a drogerie.
Kromě nejoblíbenějších základních potravin v nabídce najdete drogerii, dětský sortiment, ale i farmářské nebo třeba vegetariánské výrobky. Po prvních týdnech zkušebního provozu se bude nabídka postupně rozšiřovat o další a další potraviny a Košík by do budoucna rád nabízel stejný sortiment všem lidem v celé ČR. Na některých místech v tomto Košík spolupracuje s obcemi a supluje tak zavřené nebo úplně chybějící prodejny potravin v obcích. Do této nabídky v budoucnosti zařadí i velmi oblíbené Hotovky.
Chutě Bali a Taiwanu nově v Mosaic House
Neobvyklé spojení několika různých asijských kuchyní v jednom gastronomickém zážitku. Pražská restaurace QQ Asian Kitchen se stěhuje do větších prostor známého hotelu Mosaic House, kde uvítá své první návštěvníky v pondělí 25. května. Její majitelé Lee Chang z USA (s taiwanskými kořeny) a Nyoman Purnata z Bali ve svých receptech kombinují suroviny typické pro Asii, ale v Evropě stále nedoceněné. Pro otevření restaurace na nové adrese vybrali např. vepřová žebírka pěti chutí s korejským kimči, mořského vlka v banánovém listě nebo kachní stehno v kari omáčce.
Crème de la Crème má novou pobočku na Francouzské
Honza Hochsteiger otevřel svoji již čtvrtou pražskou pobočku Crème de la Crème. Novou cukrárnu najdete od 1. května ve Francouzské ulici. Těšit se můžete na tradiční široký výběr řemeslné zmrzliny, ale také kávu, dorty a příjemné posezení ve stylových prostorech. Chybět nebudou klasiky, jako je vanilka, čokoláda, mango, jahoda či slaný arašíd. Těšit se můžete i na sezonní druhy a samozřejmě proslulé veganské neovocné zmrzliny.
Vietnamská tržnice od Café Buddha
Café Buddha Norská je již stálicí v krabičkovém servisu. Nyní má ale na Dáme jídlo novou sekci Vietnamská tržnice by Café Buddha. Jde o reakci na silnou poptávku, která v posledních dnech vyvstala. Najdete tu vietnamská jídla, která jsou při oblíbených kurzech vaření v Café Buddha nejvíc žádaná. Od této chvíle si můžete objednat klasické vietnamské pochoutky na jednom místě – imaginární tržnici. Až kurýr váš výběr doveze, rázem se vaše chuťové pohárky ocitnou v tornádu emocí a vzpomínek.
redaktorka FTV Prima