Rádi byste navštívili novou restauraci, ochutnali speciální menu nebo si koupili na doma něco nového a nevšedního, co můžete otestovat při vaření? Pak je tento článek přímo pro vás.

Mixér: nová pobočka vyhlášené pizzerie, tuňákobraní nebo specialita nejen do chladných dnů Zdroj: archiv
Mixér: nová pobočka vyhlášené pizzerie, tuňákobraní nebo specialita nejen do chladných dnů Zdroj: archiv
Rádi byste navštívili novou restauraci, ochutnali speciální menu nebo si koupili na doma něco nového a nevšedního, co můžete otestovat při vaření? Pak je tento článek přímo pro vás.
Milovníci italské kuchyně mají důvod k radosti. Plzeňský fenomén, za kterým se sjížděli fanoušci neapolské pizzy z celé České republiky, nově otevřel pobočku v pražské Bělehradské ulici. Nabídne nejen ikonickou pizzu vyráběnou v prvotřídní neapolské peci, ale láká i na italský street food a delikátní dezerty. Navštivte pražské Da Pietro i vy a nahlédněte do míst, kde se pojí tradice s chutí a vášní pro pravou neapolskou pizzu.
Tradiční způsob a unikátní pec
Pomyslným základním kamenem je pro Da Pietro moderní neapolská pizza, která se vyznačuje vyšším okrajem a nadýchaným těstem. Tradiční způsob výroby se učili od tamních mistrů a postupy neustále zdokonalovali. Nyní využívají více druhů mouky a do práce zapojili také moderní postupy.
Zvláštní pozornost si zasluhuje zejména unikátní pec, která nemá v tuzemsku obdoby. Pochází kousek od Neapole a je ručně vyrobená. Patří mezi nejkvalitnější, které se momentálně na italské gastro scéně nabízí: „Pec je velmi specifická a jedná se o naprosto unikátní kousek, lepší v Itálii nenajdete. Stavěla se za použití provázku, díky kterému bylo možné na milimetry přesně změřit, jak jsou jednotlivé cihly poskládané a natočené. Tato preciznost je důležitá, neboť díky tomu dosáhnete rovnoměrného rozložení tepla, a to je pro výrobu kvalitní pizzy naprosto zásadní,“ doplňuje Petr Soukal.
Kvalitní pec je naprostý základ Zdroj: archiv
Speciální druhy a neapolský street food
V nabídce Da Pietro najdete kromě klasických variant, jako jsou Marinara, Margherita, Napoli či Diavola, i speciální pizzy, které se obměňují každého půl roku. Kromě ikonické pizzy si v restauraci můžete dopřát také neapolské speciality. K těm patří například bramborové Crocche, rýžové Arancini či nejvíce ikonická Frittatina připravená z těstovin. Na závěr si můžete vychutnat tradiční Tiramisu či Babá al Rum s pistáciovým krémem Chantilly.
Slast pro oko
Da Pietro osloví i fanoušky designu a architektury. Minimalistický moderní interiér se dělí do tří částí, přičemž první vévodí otevřená kuchyně s pecí. Celému konceptu dodává na útulnosti použití pastelově modrých kachliček. Druhé, největší části, dominuje betonový degustační stůl v pastelové růžové barvě, který bude skvělou volbou pro setkání s přáteli či rodinné oslavy. Třetí část se nachází v zimní zahradě, která naopak navodí intimní atmosféru. Celý koncept vznikl pod taktovkou architektonického studia NEUHĀUSL HUNAL, které stojí například i za návrhem plzeňského Grillu.
Opět se bude v pražských Holešovicích bourat velký tuňák. Oblíbená gastronomická show se uskuteční 13. února 2024 od 18:00 v PRU58. Vlastík z Rybí Šupiny před zraky přítomných zdolá rybu obřích rozměrů. Následně tým PRU58 připraví pokrmy nevídané čerstvosti.
Připravte se na tuňákobraní. Zdroj: archiv
Hosté se mohou těšit na výtečné sashimi, které bude následovat opojné nigiri. Samozřejmě nesmí chybět tuňákové carpaccio, jenž se doslova rozplývá na jazyku. Další v pořadí je tatarák nasekaný před zraky všech. Nebude chybět oblíbené tataki, které vždy potěší + jako hlavní chod se podává tuňákový steak. Výrazná chuť čerstvé ryby je v tomto případě nepřekonatelná. Navíc správně bouraná a podávaná ve dokonalém chuťovém doprovodu. Cena na osobu činí 1 890 korun a lze na místě požádat o vinný doprovod.
Produkty YUZU se staly nedílnou součástí menu kaváren CrossCafe i jejich prodejních koutků, tzv. CrossShopů, kde si můžete nakoupit nejrůznější lahůdky pro domácí přípravu. Teď se nabídka rozšiřuje o novinku - YUZU Grep, který zajistí skvělé osvěžení, horkou alternativu k čaji, ale i netradiční ochucení vašich pokrmů.
YUZU Grep
Máte rádi hořkou, ale svěží a šťavnatou chuť grepu? Užijte si ji v plné intenzitě a v mnoha různých podobách. YUZU Grep je ideální k přípravě studeného nápoje - vychutnejte si domácí limonádu, nebo okořeňte své koktejly na příští oslavě. Z produktu YUZU Grep ale vytvoříte i skvělou alternativu k horkému čaji a můžete ho přidávat také do pokrmů, jako jsou saláty, ranní jogurt nebo granola či nejrůznější dezerty.
Novinka od YUZU Zdroj: archiv
Produkt obsahuje 42 % konzervovaných plodů grepu a je skvělým zdrojem vitamínů C, B1 a K, ale také přírodních flavonoidů, které podporují imunitu a zdraví celého organismu. YUZU Grep v balení 550 g seženete v CrossShopech ve všech kavárnách CrossCafe za cenu 246 korun, anebo na e-shopu YUZU za 249 korun.
Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ
redaktorka FTV Prima
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living