Mixér: nová pobočka vyhlášené pizzerie, tuňákobraní nebo specialita nejen do chladných dnů

Rádi byste navštívili novou restauraci, ochutnali speciální menu nebo si koupili na doma něco nového a nevšedního, co můžete otestovat při vaření? Pak je tento článek přímo pro vás.

Vyhlášená pizzerie Da Pietro nově také v Praze

Milovníci italské kuchyně mají důvod k radosti. Plzeňský fenomén, za kterým se sjížděli fanoušci neapolské pizzy z celé České republiky, nově otevřel pobočku v pražské Bělehradské ulici. Nabídne nejen ikonickou pizzu vyráběnou v prvotřídní neapolské peci, ale láká i na italský street food a delikátní dezerty. Navštivte pražské Da Pietro i vy a nahlédněte do míst, kde se pojí tradice s chutí a vášní pro pravou neapolskou pizzu.

Tradiční způsob a unikátní pec

Pomyslným základním kamenem je pro Da Pietro moderní neapolská pizza, která se vyznačuje vyšším okrajem a nadýchaným těstem. Tradiční způsob výroby se učili od tamních mistrů a postupy neustále zdokonalovali. Nyní využívají více druhů mouky a do práce zapojili také moderní postupy.

Zvláštní pozornost si zasluhuje zejména unikátní pec, která nemá v tuzemsku obdoby. Pochází kousek od Neapole a je ručně vyrobená. Patří mezi nejkvalitnější, které se momentálně na italské gastro scéně nabízí: „Pec je velmi specifická a jedná se o naprosto unikátní kousek, lepší v Itálii nenajdete. Stavěla se za použití provázku, díky kterému bylo možné na milimetry přesně změřit, jak jsou jednotlivé cihly poskládané a natočené. Tato preciznost je důležitá, neboť díky tomu dosáhnete rovnoměrného rozložení tepla, a to je pro výrobu kvalitní pizzy naprosto zásadní,“ doplňuje Petr Soukal.

Speciální druhy a neapolský street food

V nabídce Da Pietro najdete kromě klasických variant, jako jsou Marinara, Margherita, Napoli či Diavola, i speciální pizzy, které se obměňují každého půl roku. Kromě ikonické pizzy si v restauraci můžete dopřát také neapolské speciality. K těm patří například bramborové Crocche, rýžové Arancini či nejvíce ikonická Frittatina připravená z těstovin. Na závěr si můžete vychutnat tradiční Tiramisu či Babá al Rum s pistáciovým krémem Chantilly.

Slast pro oko

Da Pietro osloví i fanoušky designu a architektury. Minimalistický moderní interiér se dělí do tří částí, přičemž první vévodí otevřená kuchyně s pecí. Celému konceptu dodává na útulnosti použití pastelově modrých kachliček. Druhé, největší části, dominuje betonový degustační stůl v pastelové růžové barvě, který bude skvělou volbou pro setkání s přáteli či rodinné oslavy. Třetí část se nachází v zimní zahradě, která naopak navodí intimní atmosféru. Celý koncept vznikl pod taktovkou architektonického studia NEUHĀUSL HUNAL, které stojí například i za návrhem plzeňského Grillu.

Tuňákobraní v PRU58

Opět se bude v pražských Holešovicích bourat velký tuňák. Oblíbená gastronomická show se uskuteční 13. února 2024 od 18:00 v PRU58. Vlastík z Rybí Šupiny před zraky přítomných zdolá rybu obřích rozměrů. Následně tým PRU58 připraví pokrmy nevídané čerstvosti.

Hosté se mohou těšit na výtečné sashimi, které bude následovat opojné nigiri. Samozřejmě nesmí chybět tuňákové carpaccio, jenž se doslova rozplývá na jazyku. Další v pořadí je tatarák nasekaný před zraky všech. Nebude chybět oblíbené tataki, které vždy potěší + jako hlavní chod se podává tuňákový steak. Výrazná chuť čerstvé ryby je v tomto případě nepřekonatelná. Navíc správně bouraná a podávaná ve dokonalém chuťovém doprovodu. Cena na osobu činí 1 890 korun a lze na místě požádat o vinný doprovod.

CrossShop od CrossCafe rozšiřuje nabídku o další produkt YUZU

Produkty YUZU se staly nedílnou součástí menu kaváren CrossCafe i jejich prodejních koutků, tzv. CrossShopů, kde si můžete nakoupit nejrůznější lahůdky pro domácí přípravu. Teď se nabídka rozšiřuje o novinku - YUZU Grep, který zajistí skvělé osvěžení, horkou alternativu k čaji, ale i netradiční ochucení vašich pokrmů.

YUZU Grep

Máte rádi hořkou, ale svěží a šťavnatou chuť grepu? Užijte si ji v plné intenzitě a v mnoha různých podobách. YUZU Grep je ideální k přípravě studeného nápoje - vychutnejte si domácí limonádu, nebo okořeňte své koktejly na příští oslavě. Z produktu YUZU Grep ale vytvoříte i skvělou alternativu k horkému čaji a můžete ho přidávat také do pokrmů, jako jsou saláty, ranní jogurt nebo granola či nejrůznější dezerty.

Produkt obsahuje 42 % konzervovaných plodů grepu a je skvělým zdrojem vitamínů C, B1 a K, ale také přírodních flavonoidů, které podporují imunitu a zdraví celého organismu. YUZU Grep v balení 550 g seženete v CrossShopech ve všech kavárnách CrossCafe za cenu 246 korun, anebo na e-shopu YUZU za 249 korun.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty