Mixér: lahodné cukroví, zimní příchutě zmrzlin nebo švestkový cider

Už se pomalu chcete naladit na vánoční atmosféru? S tím vám může pomoci první objednávka cukroví, pokud si tedy samozřejmě nepečete vlastní. Nebo třeba ochutnávka vánočních zmrzlin! I v zimě si můžete dopřát tuto radost. A na závěr tu máme tip pro milovníky ciderů, kteří se mohou těšit na limitku z typicky českého ovoce.

Lahodně a bez výčitek

Víte, že si můžete pochutnat na vánočním cukroví bez práce a hlavně i bez výčitek? Zdravé stravování, které se specializuje na přípravu speciálních a dietních jídelníčků, vám upeče 15 druhů poctivého lahodného cukroví, a ještě ve zdravější verzi.

V kilovém balení od Zdravého stravování najdete například Masarykovo cukroví plné vlašských ořechů, špaldové linecké s citronem plněné rybízovou marmeládou, čokoládové střapáče ze špaldové mouky, ovocné kuličky s pistáciemi, vanilkové rohlíčky z rýžové mouky, ořechové pracny, voňavé medové perníčky, plněné košíčky nebo kávou vonící kešu kuličky s kokosem.

Receptury cukroví připravila nutriční specialistka Zdravého stravování, Mgr. Kateřina Šimková. Cukroví je zabaleno ve dvou dělených plastových platech v kartonové krabici, aby se křehké pečivo během přepravy nepolámalo. Balení o hmotnosti 1 kg s 15 druhy cukroví objednáte do 10. prosince 2023 za 790 Kč.

Vánoce plné zmrzliny

Vánoce jsou každý rok bezesporu vírem aktivit. A protože vás čeká spoustu zařizování, od výběru toho správného vánočního stromku přes nakupování dárků až po pečení cukroví, v letošním svátečním období si dovolte alespoň trochu méně stresu a dorazte do Crème de la Crème na něco dobrého. A jako každý rok i letos připravil zkušený zmrzlinář Honza Hochsteiger vánoční speciality – perníček a vaječný likér. Kromě zmrzliny, si můžete pochutnat i na horkých zmrzlinových nápojích, kávě či dezertu.

Makronky, vláčný sachr, lahodný cheesecake, geniálně vypilovaná receptura italské tiramisu, vanilkové profiterolky, větrník, pistáciový věneček či smetanový black forest zasypaný hromadou čokoládových hoblin.

Tip na dárek: gurmánský (zmrzlinový) zážitek
Nevíte si rady s dárky pro své blízké? Lámat hlavu si už nemusíte, nakupování dárků totiž nebylo nikdy lehčí. Uspokojte mlsné jazýčky vaší rodiny i přátel a nadělte jim poctivou řemeslnou zmrzlinu z Crème de la Crème. Ale ne doslova, nikdo totiž nechce najít pod vánočním stromečkem rozteklou zmrzlinu. Každý labužník vám za takový dárek v podobě dárkového poukazu poděkuje, protože kdo by odmítl mraženou pochoutku nebo další dobroty v podobě domácích dezertů a výtečné kávy?

Vybírat můžete hned z několik typů poukazů. Zvolit si můžete nominální hodnotu 100 Kč, 200 Kč, 500 Kč nebo darovat poukaz na 1 kg zmrzliny či bezedný kelímek, ať už pro jednotlivce nebo pro rodiny (2 dospělí + 3 děti). Všechny poukazy platí rok od svého vystavení, máte tak dostatek času na to si dárek vychutnat.

Limitovaná edice švestkového unikátu

S přicházející zimou přináší F. H. Prager, specialista na řemeslné cidery, limitovanou edici, která je originální nejen příchutí, ale také množstvím alkoholu a speciálním balením. Novinka, která doplňuje stávající portfolio celkem šesti alkoholických i nealkoholických ciderů, je opět přírodním a poctivým nápojem bez aromat, barviv, konzervantů, přidaných sladidel i lepku. Kvalitně řemeslně zpracovaný švestkový cider je na českém trhu spíše raritou, kterou musíte ochutnat.

Podzim je sezonou švestek. Jde o oblíbené české ovoce plné vitamínů a hojně využívané v české kuchyni. To byl jeden z důvodů, proč se ve F. H. Prager rozhodli představit limitovanou švestkovou edici. „S přicházející zimou jsme chtěli představit něco nového a zároveň českému národu blízkého. Švestka patří obecně mezi oblíbené ovoce se specifickou chutí, ale v nápojovém segmentu je spíše ojedinělá. Proto jsme se rozhodli pro limitovanou edici právě švestkového cideru. Chceme více pracovat s oblíbeným českým ovocem a představovat lidem známé české chutě v netradičním pojetí,“ popisuje limitovanou novinku Alexandros Samaras z F. H. Prager.

Ciderová novinka obsahuje 8 % alkoholu, což je trochu více, než je u těchto nápojů běžné. „Běžně cidery obsahují kolem 4–6 % alkoholu. Našich 8 % je už trochu na hraně a my to tak zvolili záměrně. Je určen pro opravdové fajnšmekry a konzumenty, kteří výraznější chuť uvítají,“ vysvětluje Alexandros Samaras. Limitovanou edici švestkového cideru bude možné zakoupit na jejich webu.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty