Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Gastro akce a food festivaly
Gastro akce a food festivaly

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Koprovka s vizáží mýdlové bubliny nebo mojito ve rtěnce? Ochutnejte kouzla molekulární gastronomie!

Molekulární gastronomie na Bosch Fresh Festivalu

Molekulární gastronomie na Bosch Fresh Festivalu Zdroj: archiv BFF

  • Zavřít
Molekulární gastronomie na Bosch Fresh Festivalu

Molekulární gastronomie na Bosch Fresh Festivalu Zdroj: archiv BFF

Gurmánský Bosch Fresh Festival, který se letos opět koná ve čtyřech městech (České Budějovice, Plzeň, Liberec a Pardubice), je vyhlášený nejen fantastickou tradiční gastronomií, ale i gurmánskými zážitky různých směrů.

Seznam.cz banner

V rámci letošního ročníku festivalu můžete v sekci zážitkové gastronomie ochutnat například barakudu, což je perla extrémního cateringu, štíra nebo sklípkana, jako specialitu hmyzí kuchyně ve stanu Petra Ocknechta, nebo šneky a zahraniční speciality. Gastronomický směr, který bychom vám ale také chtěli přiblížit, je tak zvaný MOLEKULÁRNÍ CATERING nebo také GASTRONOMIE TŘETÍHO TISÍCILETÍ.

Pokud jste se s podobným výrazem ještě nesetkali, vězte, že se pod tímto názvem skrývá opravdu nevšední zážitek pro vaše chuťové pohárky i smysly.

Víte, jak chutná baracuda nebo krokodýl? Na Bosch Fresh Festivalu to zjistíte!
Gastro akce a food festivaly

Víte, jak chutná baracuda nebo krokodýl? Na Bosch Fresh Festivalu to zjistíte!

Tento styl, který chápeme převážně jako moderní způsob přípravy jídel, využívá běžné čerstvé suroviny společně s chemickými postupy. Pracuje s chemickými látkami a prostředky, které se standardně používají například pro konzervaci potravinových surovin nebo jejich úpravu. Nejde tedy o znehodnocení jídla chemikáliemi, ale pouze o úpravu pokrmů, která má za cíl vytvořit netradiční stravu. Typickým prostředkem v molekulární kuchyni je změna skupenství surovin.

Světem molekulárního cateringu provede všechny nadšené experimentátory barman a mixolog Tomáš Kubíček, který je doslova mistrem svého oboru. Je ověnčen spoustou cen v oblasti barmanství, založil školicí centrum Česká barmanská škola a již 15 let se věnuje posouvání gastronomie za hranice smyslového chápání.

„Poslední dobou vnímám u některých kolegů jistou profesní slepost. Myslím tím používání exotických surovin, nicneříkajících názvů a neznámých technik. I když mé zaměření v oboru není nic technicky snadného, snažím se ho lidem vždy přiblížit co možná nejsrozumitelněji. A to je důvod, proč jsem se rozhodl speciálně pro letošní Bosch Fresh Festival připravit molekulární drinky inspirované tradiční českou kuchyní. Pouhé názvy napoví pár použitých ingrediencí a návštěvníci tak mohou zapojit svou fantazii, jak asi bude takový ´drink´ či pokrm chutnat“, uvádí Tomáš Kubíček.

„Pokrmy jsem vybíral tak, abych návštěvníkům představil i různé techniky přípravy.

Mohou se tak těšit na svíčkovou, rajskou, či zelňačku připravenou rozdílnými způsoby želírování. Koprovku vyrobenou reverzní sferifikací, buchtičky se šodó jako zmrzlinu vyrobenou pomocí suchého ledu nebo krupicovou kaši z tekutého dusíku“, dodává mixolog.

Ve stanu Drinky třetího tisíciletí Barman.cz návštěvníci ochutnají menu ve složení:

• Svíčková – vodka infúzovaná hovězím masem, celerovo-mrkvová šťáva, kořeněné hořčidlo, pečená petrželová houba, citronová pěna, brusinkový kaviár

• Rajská – pepřová vodka, domácí kořeněné hořčidlo, pikantní rajčatová šťáva, sladkokyselé bazalkové špagety s vodkou, balzamikový kaviár

• Koprovka – reverzní sféra z domácího okurkového ginu, sycená prémiovým tonikem, čerstvý kopr, kyselé mýdlové bubliny

• Zelňačka – domácí tagliatelle z whisky infúzované klobásou, jablečný shrub s kyselým zelím, sladkokyselá paprikovová espuma, skleněný bramborový lupínek

• Krupicová kaše – dusíkem mražené pěnové pusinky z rumu, krupicové mléko, jedlá hlína, lentilkové pyré

• Buchtičky se šodó – zmrzlina z domácí vanilkové vodky, víno, bílek, vanilkové mléko, pečená jahodová houba

Poslední zastávka Bosch Fresh Festivalu se koná už tento víkend 17. a 18. června na dostihovém závodišti v Pardubicích! Nenechte si to ujít a přijďte si s námi užít svátek skvělého jídla a pití.

Program bude probíhat v sobotu od 10 do 20 hodin a v neděli od 10 do 17 hodin.

Více info na webu www.freshfestival.cz , na facebookových profilech festivalu nebo na Instagram.com/fresh_festival.

OCHUTNEJ SVĚT se Zdeňkem Pohlreichem na BOSCH FRESH FESTIVALU!
Gastro akce a food festivaly

OCHUTNEJ SVĚT se Zdeňkem Pohlreichem na BOSCH FRESH FESTIVALU!

Sdílejte článek
Štítky houby gastronomie kaviár zmrzlina mléko vodka pokrm molekulární kuchyně Robert Bosch GmbH Bosch Fresh Festival krupicová kaše molekulární catering molekulární gastronomie mojito

Návrhy pro vás

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod Maso

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány Maso

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši Polévky

Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši

Jablečné cupcakes se skořicovým krémem podle Coolinářky Sladké

Jablečné cupcakes se skořicovým krémem podle Coolinářky

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem Těstoviny
6

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Kuře v krémové parmazánové omáčce s květákem a špenátem – vydatná večeře pro chladné dny Maso

Kuře v krémové parmazánové omáčce s květákem a špenátem – vydatná večeře pro chladné dny

Makové řezy s povidly a čokoládovou polevou – vláčný moučník jako od babičky Sladké

Makové řezy s povidly a čokoládovou polevou – vláčný moučník jako od babičky

Slaná žemlovka s hráškem a šunkou – jednoduchá a levná večeře ze zbytků pečiva Předkrmy a chuťovky

Slaná žemlovka s hráškem a šunkou – jednoduchá a levná večeře ze zbytků pečiva


Přečtěte si také

Maso
Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod

Maso
Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Polévky
Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši

Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši

Sladké
Jablečné cupcakes se skořicovým krémem podle Coolinářky

Jablečné cupcakes se skořicovým krémem podle Coolinářky

Těstoviny
Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Prostřeno!
Prostřeno: Italské tiramisu sypané strouhanou bílou a mléčnou čokoládou, zdobené physalisem

Prostřeno: Italské tiramisu sypané strouhanou bílou a mléčnou čokoládou, zdobené physalisem

Prostřeno!
Prostřeno: Grilovaný vepřový tomahawk sous-vide s omáčkou chimichurri, smetanovými bramborami grenaille se slaninou a šalotkou, zdobený česnekovými a hráškovými výhonky

Prostřeno: Grilovaný vepřový tomahawk sous-vide s omáčkou chimichurri, smetanovými bramborami grenaille se slaninou a šalotkou, zdobený česnekovými a hráškovými výhonky

Prostřeno!
Prostřeno: Krémová lososová polévka s čerstvými kousky lososa a krevetami, česnekovým crème fraîche a hráškovými výhonky

Prostřeno: Krémová lososová polévka s čerstvými kousky lososa a krevetami, česnekovým crème fraîche a hráškovými výhonky

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem
6

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce Těstoviny

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Sladké
Jablečné cupcakes se skořicovým krémem podle Coolinářky

Jablečné cupcakes se skořicovým krémem podle Coolinářky

Makové řezy s povidly a čokoládovou polevou – vláčný moučník jako od babičky Sladké

Makové řezy s povidly a čokoládovou polevou – vláčný moučník jako od babičky

Domácí pacholík s karamelovou omáčkou – sladká tečka z tvarohu pro děti i dospělé Sladké

Domácí pacholík s karamelovou omáčkou – sladká tečka z tvarohu pro děti i dospělé

Maso
Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány Maso

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši Polévky

Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši

Maso
Kuře v krémové parmazánové omáčce s květákem a špenátem – vydatná večeře pro chladné dny

Kuře v krémové parmazánové omáčce s květákem a špenátem – vydatná večeře pro chladné dny

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve Vegetariánské

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl Maso

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši

Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši

Ořechová polévka s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou – originální chuťová kombinace na sváteční stůl Polévky

Ořechová polévka s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou – originální chuťová kombinace na sváteční stůl

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem Polévky

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Maso
Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod

Slaná žemlovka s hráškem a šunkou – jednoduchá a levná večeře ze zbytků pečiva Předkrmy a chuťovky

Slaná žemlovka s hráškem a šunkou – jednoduchá a levná večeře ze zbytků pečiva

Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou Recepty

Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou

Vegetariánské
Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem Polévky

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři Vegetariánské

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři

Sladké
Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení Sladké

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Maso
Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem Přílohy

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci Maso

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Hádka europoslanců s Číňany: Zpochybňovali existenci NATO, odpovědi mě šokovaly, říká Gregorová Masivní protesty proti Trumpovi: Čekají se miliony lidí, prezident zmizel na Floridu Mrazivé nedělní ráno v Česku: MAPA ukazuje, kde všude padnou teploty pod nulu

prima-zeny

Táta Vojty Kotka natočil dojemné záběry. Hubísek Kotek je celý Vojta v jeho věku Vojta Kotek složil manželský test: V jednoduchém kvízu ukázal, jak dobře zná Radanu Tomáš byl připravený na roli zrádce jako nikdo. Že Bára navrhla jeho jméno, ho zranilo

prima-zoom

Slavný král prý měl 700 manželek Který sval v lidském těle je nejsilnější? Není to biceps. Ani jazyk Bude v Česku tuhá zima s přívaly sněhu? Meteorologové vyvracejí poplašné předpovědi, mají vlastní scénář

prima-fresh

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši

prima-cool

Trailer hororu s vraždícím šimpanzem Předělávka Akt X zřejmě našla „novou Scullyovou“. Seriál natočí režisér chválených Hříšníků Proč nikdy nevznikne třetí Jump Street? Channing Tatum označil nezpochybnitelného viníka

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Letošní Vánoce ovládne retro styl. Trendy budou i vintage ozdoby a velké mašle. Krkonošské kyselo: Tradiční polévku s kváskem a houbami si zamilujete Muchomůrka zelená a pavučinec plyšový: Jak houby zabijáky poznáte?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.