Poté, co ustřihnete pečicí papír z role a položíte ho na plech, kroutí se automaticky zpět do sebe. Nalít na něj těsto je pak celkem náročný úkol. Když s ním však uděláte jedno jednoduché kouzlo, krásně přilne na plech a bude perfektně držet tvar.
Vyzkoušený trik s pečicím papírem. S trochou vody vám zjednoduší život
Pečicí papír je víceúčelový kuchyňský pomocník, který lze použít kdykoliv chcete něco upéct. Skvěle například nahradí i muffinové košíčky. Má nepřilnavý povrch, který zabraňuje přichycení jídla. Papír je vysoce tepelně odolný a lze ho používat při teplotách do 220 °C.
Pokropte ho vodou
Někdy se může zdát, že je s ním práce spíše za trest. Moment, kdy jej rozprostřete na plech a on se během vteřiny celý zakroutí, může být k vzteku. Není nic jednoduššího, než papír před položením na plech namočit.
Zmuchlejte ho, ponořte pod vodu, opatrně vyždímejte, abyste odstranili přebytečnou vodu, a poté jej rozložte na plech. Papír se perfektně přilepí a nebude se nikde kroutit. Uvidíte, že práce s mokrým pečicím papírem je mnohem jednodušší.
Zdroj: nicoespeon.com; foto: iStock
redaktorka FTV Prima