Poprvé budou vařit ve svém rodném městě a na svou domácí premiéru se patřičně chystají. Elitní šéfkuchaři Petr Hajný a Zdeněk Jánský pocházejí z Nového Strašecí a na Zázraky vína připravují speciální menu.
Hajný s Jánským chystají lahůdky na Zázraky vína
30. května 2015 se náležitě vyřádí. Petr Hajný předvádí svá gastronomická kouzla v nové restauraci s pivovarem Krajinská 27 v Českých Budějovicích. Zdeněk Jánský zůstává i nadále věrný Praze a svým uměním se prezentuje jako šéfkuchař restaurace Chateau St. Havel.
Všichni v Novém Strašecí už se nemůžou dočkat, až to všechno vypukne. K vínům z osmi vinařství z Čech a Moravy budou servírovat své kuchařské dobroty Per Hajný se Zdeňkem Jánským od 14 hodin až do večera na novostrašeckém Komenského náměstí. A my už víme, co se bude k vínu servírovat!
Šéfkuchaři Petr Hajný a Zdeněk Jánský
Celkem budou připraveny čtyři speciality, k nimž vám přímo na místě oba špičkoví kuchaři doporučí i vhodná vína. „Dali jsme si hodně záležet, protože vařit doma ve Strašecí pro spoustu známých a kamarádů, je zavazující. Tím spíš, když jsme vlastně nikdy ve Strašecí ani jeden nevařili. Chtěli jsme, aby chutnalo všem a aby si každý našel to svoje,“ říká Petr Hajný. A Zdeněk Jánský doplňuje: „Víme, že jsme národ masožroutů, tak jsme vybrali dvě jídla, kde je v hlavní roli maso. Ale protože k vínu výborně ladí ryby a mořské plody, připravili jsme další dvě jídla spíše lehčí a s nádechem moře.“
Menu pro Zázraky vína 30. května ve 14.00 v Novém Strašecí
Konfitovaná vepřová líčka s celerovým pyré a zeleninovými chipsy
Hovězí žebro ve sladu se salátem z pečené cibule
Lososový tatarák s topinkou z jihočeského chleba s vejcem
Špíz z krevet a chobotnice na listových salátech s tomatovým pestem
Množství vstupenek na Zázraky vína je z důvodu kapacity náměstí omezeno. Vstupenky jsou k dostání v předprodejích, další informace na webu www.zazrakyvina.cz.