Ať už máte rádi kuře jižanské nebo grilované, v našich dnešních kuřecích tipech z pražské gastro scény si určitě vyberete! Stačí se podívat na fotky a naše chuť na jídlo totiž rapidně stoupá. ;)
5 podniků, kde si vychutnáte kuře grilované i smažené
Pipca
Letenské podniky se v lednu rozrostly o další zajímavé bistro s velmi nevšedním názvem – Pipca. Jejich hlavním tahákem, jak už název článku napovídá, jsou kuřata – v tomto případě grilovaná. Připravují je tu nejen jako celé kusy (1/4, 1/2 nebo celá), ale také v sendvičích s koriandrem a chilli nebo jako předkrm. Krom toho najdete v nabídce i vepřový bok na několik způsobů a nějaký ten salát. Přílohy jsou k mání hned čtyři a jako sladkou tečku vám nabídnou ovocný koláč. Zkrátka je z čeho vybírat! :)
Milady Horákové 28, Praha
Chickin
Dalším kuřecím tipem je dejvický podnik Chickin, který najdete za rohem od metra Hradčanská. Na menu mají jídla z farmářských kuřat, která pocházejí z českého volného chovu. Vybrat si můžete nejen smažené stripsy, wings nebo kousky jižanského kuřete, ale také zapečené pšeničné tortilly nebo sendviče. I tak tu ale myslí na vegetariány, protože na své si tu přijdou například milovníci tofu. Celé menu navíc doplňují i polévky nebo francouzské hranolky, takže bez případné výslužky pro kolegy neodejdete. A pokud by vás místní jídlo opravdu nalákalo, zajděte o víkendu na jejich brunchové speciality.
Dejvická 6, Praha
WingHaus
Když je řeč o kuřatech, nemůžeme samozřejmě vynechat vinohradský podnik WingHaus, který otevřel skoro před rokem a půl. Vychutnáte si tu "chicken wings" ve velkém stylu – klasické, vykoštěné nebo jako kuřecí stripsy. Ty vám podle vašeho výběru připraví v různých omáčkách a naservírují spolu se zeleninou a hranolkami. Před několika měsíci tu navíc zavedli novinku pro vegetariány, takzvané veggie wings, které připravují z květáku a ochucují stejnými omáčkami. Smaženému květáku zdar!
Vinohradská 32, Praha
Grils
Stejně tak určitě navštivte podnik ze sítě restaurací Ambiente, s příhodným názvem Grils. Oproti Lokálu nebo třeba Brasileiru je hodně specifický, protože tu z masa najdete opravdu jen to kuřecí a ještě k tomu hezky grilované. Koupíte ho celé, 1/2 i 1/4 a nebo trhané v salátu i sendviči. Kdyby vám to ale nestačilo, přikusovat k němu můžete salát se zrním, grilovanou zeleninu nebo pečené brambory ve slupce. A aby těch ohnivých věcí nebylo málo, jako dezert tu mají jablko z ohně – velká paráda! :)
U Nádražní lávky 2, Praha
Wings Point
A na závěr tu máme v podstatě dost podobný koncept jako na Vinohradské. Najdete ho na Letné, jen pár kroků od tramvajové zastávky Kamenická, a jmenuje se Wings Point. Kromě už jasných křidélek a stripsů tu mají navíc i nugetky a nebo takzvaná "kuřecí lízátka" – lollipops. Že je neznáte? Připravují se tak, že kuřecí maso shrnete po kosti dolů a zformujete do kulatého tvaru lízátka. Nechybí samozřejmě známé omáčky, ale klidně si můžete na cestu nabrat i tortillu, bagetu nebo ovocný fresh na zahnání žízně.
Milady Horákové 41, Praha
Připravila Tereza Pánková
redaktorka FTV Prima