Suroviny
- droždí 15 g
Ze všech ingrediencí vyšleháme krém.
Suroviny
- hladká mouka 300 g
- mléko 0.5 l
- vejce 2
- sůl
- citronová kůra
- olej
Postup přípravy
Droždí rozmícháme s cukrem a moukou, přidáme vlažné mléko, zakryjeme a necháme kynout. Přidáme citronovou kůru, vejce, zbylý cukr, mouku a mléko. Vytvoříme těsto. Opět zakryjeme a necháme asi půl hodiny kynout. Poté pečeme.
Borůvkový žahour
Ingredience: 500 g borůvek1 vanilkový pudinktroška rumucukr
postup:
Borůvky podlijeme 1 dl vody a dáme vařit. Přidáme rum, cukr a pudink.
Tvarohový krém
Ingredience: 2 tvarohy1 zakysaná smetana4 vanilkové cukry2 žloutky
postup:
Ze všech ingrediencí vyšleháme krém.
Dezert:
Lívanečky s borůvkovým žahourem a tvarohovým krémem Ingredience:
- 15 g droždí
- 30 g cukru
- 300 g hladké mouky
- 1/2 l mléka
- 2 vejce
- špetka soli
- citronová kůra
- olej