Suroviny
- listové těsto 1
- žloutek 1
- rajčata 6
- česnek 1 stroužek
- mozzarella 4
- olivový olej 4 PL
- oregano
- tymián
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Rajčata omyjte a nakrájejte na kolečka. Česnek oloupejte, prolisujte, utřete se solí a smíchejte se dvěma lžícemi oleje. Sýr nakrájejte na plátky.
2. Těsto rozválejte na obdélníkový plát a nakrájejte je na čtverce zhruba 8x8 cm na plech vyložený pečicím papírem. Okraje potřete rozšlehaným žloutkem a střed česnekovou směsí.
3. Prostředek čtverce vyplníme kolečky rajčat a sýrem. Posypeme tymiánem či oreganem, podle chuti osolíme a opepříme a pokapeme zbylým olejem. V troubě vyhřáté na 220°C upečeme dozlatova.
Autor receptu: Sandra Mázlová