Suroviny
Postup přípravy
Mrkev, celer a petržel nastrouháme na nudličky, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme na másle. Zalijeme vodou a přidáme nadrobno nakrájený brambor, jednu kedlubnu a kousek pórku. Osolíme a přidáme pepř, pažitku, nové koření, nepatrně chilli. Krátce povaříme – jen co zelenina změkne – a přidáme libeček, bazalku, saturejku, petrželku a necháme povařit. Připravené morkové knedlíčky dochutíme solí, sójovou omáčkou a maggi. A je hotovo!
Morkové knedlíčky
Ingredience: morek (z 1 hovězí kosti)1 vejcetrocha strouhankyhrubá krupice (dle potřeby)sůlpepř, karipetrželka (nasekaná)
postup:
Vše zamícháme a ze vzniklé hmoty tvoříme knedlíčky o průměru asi 2 cm. Házíme je do vroucí polévky. Jakmile vyplavou, jsou hotové.
Letní zeleninová polévka s morkovými knedlíčky
Ingredience:
- Zelenina na polévku:
- 1 mrkev
- ½ celeru
- 1 petržel
- 1 cibule
- malé brambory (několik)
- 1 kedlubna
- pórek (kousek)
- pažitka
- nové koření, pepř, sůl, chilli
- libeček, bazalka, saturejka, petrželka
- maggi