Postup přípravy
Cibuli očistíme a drobně nakrájíme. Osmahneme dozlatova, přidáme na nudličky nakrájenou vepřovou pečeni a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme uzené maso nakrájené na nudličky, dále žlutou a červenou papriku, pórek, žampiony a rozdrcený česnek. Vše společně dusíme a podléváme vodou. Osolíme, opepříme, přidáme sójovou omáčku a worcester. Promícháme a podáváme. Před konzumací posypeme sýrem. Selské bramboráčky
Ingredience: 1 kg brambor250 g hladké mouky2 ks vajec6 stroužků česnekusůlmajoránkapepřolej na smažení300 g slaniny
postup:
Brambory očistíme a jemně nastrouháme i s očištěným česnekem. Přidáme mouku, vejce, majoránku a pepř a vše promícháme. Na pánvi osmahneme slaninu, necháme ji trochu vychladnout a vložíme do těsta. Opět vše promícháme a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Ihned podáváme.
Hlavní chod:
Lesnická směs
Ingredience:
- 500 g vepřové pečeně
- 500 g uzeného masa
- olej
- 1 cibule
- 1 červená a 1 žlutá paprika
- zelená část pórku
- sůl, pepř
- sójová omáčka a worcester
- balkánský nebo jiný sýr na posypání
- 3–4 ks žampionů (čerstvé nebo nakládané)
- 4–6 stroužků česneku
- kečup nebo rajčatový protlak (případně)