Suroviny
Postup přípravy
1
Panenku nakrájíme na plátky (asi 1,5 cm)
První řez nedořízneme, až druhý
Vznikne tak větší plátek
Maso naklepeme hřbetem dlaně, trochu osolíme, opepříme a na cibulce prudce orestujeme
Medailonky dáme na mírně vymazaný plech a připravíme si šťávu na podlití
2
Potřebujeme výpek, který zůstal na pánvi
Přidáme všechno koření a zalijeme ho vývarem, v němž jsme dobře rozmíchali lžíci hladké mouky
Za stálého míchání přivedeme k varu
Šťávou podlijeme medailonky a dáme vše asi na 10 minut zapéct do trouby na 160 stupňů
3
Mezitím si na velkém struhadle nastrouháme Nivu, kterou poklademe každý medailonek
Ještě chvíli dopékáme, než se sýr rozpustí
4
Během přípravy masa uděláme šťouchané brambory
Oloupeme je, nakrájíme na menší kousky a v osolené vodě uvaříme doměkka
Scedíme a ručním šťouchadlem rozšťoucháme
Přidáme smetanu, nakrájenou pažitku a dochutíme solí