Suroviny
- červené chilli papričky 3 ks
- zázvor (čerstvý) 2 cm
- voda 500 ml
- sójová omáčka 170 ml
- bílý vinný ocet 125 ml
- cukr 170 g
- kuřecí stehno 1 500 g
- rajský protlak (s chilli) 25 ml
Postup přípravy
- Na pánev rozpálenou na vysokou teplotu dejte chilli papričky, nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku, ocet a cukr a míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Potom stáhněte teplotu a nechte asi 20 minut pobublávat.
- Vmíchejte rajčatový protlak s chilli, vše nechte prohřát a pak omáčkou přelijte kuřecí stehna v zapékací míse a pečte 30–45 minut v troubě předehřáté na 180 °C nebo dokud stehna nebudou zlatohnědá. Podávejte teplá nebo v pokojové teplotě.