Na bešamel
- máslo 50 g
Head
Postup přípravy
1
Červenou cibuli, řapíkatý celer a mrkev dáme zesklovatět na olivový olej, přidáme mleté maso, osolíme hrubozrnnou solí, promícháme, přidáme čerstvé bylinky, rajčatovou passatu a necháme vařit na velmi mírném ohni skoro tři hodiny
2
Máslo rozpustíme, přidáme mouku, osolíme za stálého míchání (aby se v omáčce nevyskytly hrudky), doléváme mlékem, dokud nedostaneme tu správnou konzistenci
Přidáme čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
3
V osolené vařící vodě povaříme na chvíli do poloměkka jednotlivé pláty lasagní, které opatrně vyndáme na utěrku a postupně klademe do pater do pekáče
První vrstva – ragú – bešamel – lasagne – najemno nastrouhaný parmazán, druhá vrstva - ragú – bešamel – lasagne – najemno nastrouhaný parmazán
Zakončíme vrstvou ragú a bohatě nastrouhaným parmazánem
Pečeme v troubě tři čtvrtě hodiny na 170-180 stupňů