Lahodný džem z karamelizované cibule s balzamikovým octem

Moje hodnocení
3x

Tento sladko-slaný recept na karamelizovaný cibulový džem je skvělým způsobem, jak zpracovat větší množství cibule. Hotová cibuláda se hodí k dochucení masových pokrmů nebo s ní potřete krajíc chleba a zapečte ho se sýrem, získáte božské jídlo.

4 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do velkého hrnce se silným dnem dejte olivový olej a na proužky nakrájenou cibuli. Restujte na středním plameni a jen občas promíchejte, až bude cibule lehce dozlatova, asi 10-15 minut.
  2. Přidejte cukr a balzamikový ocet a vařte dalších 45 minut nebo déle, dokud směs nezhoustne a nezíská sirupovitou konzistenci. Přidejte sůl, pepř a bylinky.
  3. Hotovou cibuládu přendejte do sklenic nebo vzduchotěsné nádoby a skladujte v lednici. Případně horkou směs dejte do vyvařených sklenic, zavíčkujte a sterilujte v jemně vroucí vodě 20 minut. Poté nechte vychladnout a skladujte ve spíži.
PRIMA TIP: Pro přípravu cibulády můžete použít i klasický tmavý balzamikový ocet. Výsledný džem bude chutnat skvěle, jen bude mít tmavší barvu.

Urodilo se vám na zahradě hodně cibule? Vyzkoušejte tradiční francouzskou cibulačku podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty