Suroviny
Postup přípravy
Na nízkém plamení rozehřejeme v hrnci máslo, přidáme cibuli a pět minut ji opékáme, aby změkla. Pak přidáme česnek, tymián, bobkový́ list a půl minuty až minutu mícháme. Potom vsypeme květák, rozebraný na růžičky (malou část si dáme stranou) a brambory, zalijeme vývarem a mlékem. Zvýšíme plamen na střední, přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, aby brambory a květák změkly.
Mezitím rozebereme zbývající květák na malé růžičky a smícháme ho s olivovým olejem a parmazánem. Na vysokém plamení zahřejeme nepřilnavou pánev a za stálého míchání na ní zprudka opečeme květák dozlatova a dokřupava, asi dvě minuty. Hrnec sejměme z plamene a jeho obsah dohladka rozmixujeme tyčovým mixérem. Vmícháme smetanu, osolíme, opepřeme a hned podáváme ozdobené opečeným květákem.