Suroviny
- kuřecí stehno (kuřecí stehna (čtvrtky)) 4 ks
- česnek 1 palička
- olivový olej 2 lžíce
- sůl
- sladká paprika
- bílé víno (suché) 100 ml
- máslo 1 lžíce
- rozmarýn 1–2 snítky
- cherry rajčata 400 g
- uzená paprika 1 lžička
- bageta 2–4 ks
- listový salát 1 hrst
Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.10 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Postup přípravy
- Rozdělte kuřecí stehna v kloubu. Z palice česneku odřízněte kořínky a špičky a odstraňte vrchní špinavé slupky. Kuřecí díly vložte do pekáčku, vlijte lžíci olivového oleje (zbylý odložte na bagety), osolte je, opaprikujte, promíchejte a do pekáčku vložte i celou palici česneku.
- Mírně podlijte bílým vínem a pečte cca 55 minut při 180–200°C, nahoru na stehýnka dejte trochu másla a část rozmarýnu. Po 40 minutách polijte stehna vypečenou šťávou a podlijte zbytkem vína a přidejte rajčata a zbylý rozmarýn. V tu samou chvíli vyjměte česnek a stehna vraťte do trouby.
- Bagety podélně rozkrojte a rozložte je na mřížku či na plech a vložte do trouby cca 10 minut před dopečením stehen, aby se rozpekly.
- Jednotlivé stroužky česneku vytlačte ze slupky, rozetřete je v misce s troškou olivového oleje, špetkou soli a vmíchejte uzenou papriku.
- Rozpečené bagety potřete pastou z česneku, zakápněte zbylým olivovým olejem a podávejte s pečenými kuřecími stehny, cherry rajčátky a lístky salátu.