Postup
- rajče 500 g
Hlavní chod
- kuře 1
Postup přípravy
Plát z vykostěného kuřete opláchneme, očistíme a osušíme. Kůži mírně nakrojíme a plát trošičku naklepeme. Z obou stran osolíme a opepříme. Vnitřní stranu rolády poklademe plátky poloviny dávky másla a ořechovou nádivkou. Tu si připravíme z jarní cibulky, kterou jemně nakrájíme a osmahneme na oleji. K cibulce přidáme rozsekaná nebo rozmixovaná játra a rohlíky nakrájené na kolečka. Promícháme, pokapeme mlékem a necháme vychladnout. Poté přidáme celé vejce, nasekané nebo rozmixované ořechy podle vlastního výběru, pepř, bazalku, trošku Vegety a sůl. Opět promícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh ze 4 bílků. Takto nachystaný plát masa pečlivě svineme a svážeme. Na roládu položíme plátky másla z druhé poloviny dávky, zakryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení občas podléváme horkou vodou. Chvíli před koncem odstraníme alobal a necháme dopéct. Bramborová kaše se špenátem:
Ingredience: 800 g brambor0,4 l mléka (cca)3 lžíce másla100 g špenátových listů3 stroužky česnekusůl
postup:
Očištěné brambory nakrájíme a v osolené vodě vaříme pod pokličkou na mírném ohni. Když jsou měkké, scedíme a chvíli necháme chladnout. Pečlivě rozšťoucháme, přidáme horké mléko, máslo a mírně rozmixované spařené špenátové listy. Nakonec přidáme rozmačkaný česnek a pomocí šlehače vymícháme. Rajčátka s jarní cibulkou:
Ingredience: 500 g malých rajčátek3 stonky jarní cibulkysůl
postup:
Rajčátka umyjeme, nakrájíme na půlky nebo čtvrtky a přidáme na jemná kolečka nakrájenou jarní cibulku. Dostatečně osolíme a zakápneme olivovým olejem. Promícháme a necháme v chladu proležet.
Hlavní chod
Kuřecí roláda plněná ořechovou nádivkou, bramborová kaše se špenátem a rajčátka s jarní cibulkou
Ingredience:
Kuřecí roláda s ořechovou nádivkou:
- 1 vykostěné kuře
- 50 g másla
- 50 g sekaných ořechů (vlašské, pistáciové nebo jiné)
- 0,1 l mléka (cca)
- 3 lžíce oleje
- 4 rohlíky
- 1 vejce
- 4 bílky
- 3–4 stonků jarní cibulky
- kousek kuřecích jater
- bazalka
- pepř, sůl
- troška Vegety