Suroviny
- pepř 1 špetka
- rýže 500 g
- smetana 1 dávka
- pórek 1 kus
- víno 1 dávka
- kuřecí prsa 5 kus
- parmezán 1 balení
- cukr 1 dávka
- máslo 1 dávka
- tymián 1 dávka
- mrkev 2 kus
- olivový olej 1 dávka
- sůl 1 špetka
- cibule 1 kus
- kuřecí vývar 1 dávka
Postup přípravy
Kuře osolíme, zatáhneme na pánvi, posypeme tymiánem a přepuštěným máslem a dáme do trouby na 180 °C na osm minut.
Na olivový olej napůl s máslem hodíme nasekanou cibulku, necháme zesklovatět, přidáme rýži a postupně doléváme vínem a vývarem, dokud rýže nezměkne. Nakonec přidáme parmezán se smetanou.
Na pěnu si nakrájíme pórek, orestujeme na másle, zalijeme vývarem, vhodíme špetku cukru a rozmixujeme. Přidáme trochu smetany na zjemnění.
Na mrkvovou slámu nakrájíme mrkev na pásky, osolíme, přidáme trochu hnědého cukru, vinného octa a jemně na pánvi orestujeme.
Hlavní chod
Kuřecí prsíčko pečené v másle s krémovým rizotem z rýže arborio, pórkovou pěnou a smaženou mrkvovou slámou