Suroviny
- pepř 1 špetka
- sýr 100 g
- slanina 20 g
- pažitka 1 svazek
- brambory 1 kg
- koření grilovací 1 lžička
- smetana 1 balení
- kuřecí prsa 1 kg
- sůl 1 lžička
- fazolové lusky 500 g
Postup přípravy
Kuřecí prsa očistíme, okořeníme a zprudka osmahneme na oleji, aby se zatáhla. Klademe na ně svazečky fazolek zabalených do plátků anglické slaniny. Prsa dopečeme v horké troubě (asi 20 minut při 180 °C).
Brambory uvaříme ve slupce a vychlazené rozpůlíme. Vydlabeme a seřízneme, aby stály na plechu. Důlky naplníme směsí ze zakysané smetany, pokrájené pažitky, utřených brambor a strouhaného tučnějšího sýra. Před podáváním rychle zapečeme.
Hlavní chod
Kuřecí prsíčka se zelenými fazolkami v kabátku z anglické slaniny, plněné brambory