Na pyré
- brambory 1 kg
Postup přípravy
Máslo rozpustíme, smícháme se solí a nasekanými bylinkami a směs necháme ztuhnout v požadovaném tvaru v chladničce. Později ji přeložíme do mrazáku.2. Z kuřecích prsíček neodstraníme kůži, uděláme do nich po délce hluboký zářez a vyplníme ho kouskem bylinkového másla. Posolíme a ochutíme barevným pepřem, kůži natřeme tenkou vrstvou medu. Na pánvi prudce opečeme kůží dolů a pak obrátíme. Rovnou z rozpálené pánve přendáme do alobalu, zabalíme a vložíme do trouby, kde pozvolna dopečeme asi na 130 stupňů.3. Oloupané a osolené brambory uvaříme, scedíme a vložíme máslo. Počkáme, dokud se nerozpustí. Následně vlijeme do brambor horkou smetanu a šleháme ručně nebo v mixéru. Podle konzistence přiléváme smetanu. Pokud nestačí, pomůžeme si převařeným mlékem. Nakonec dochutíme bazalkou a solí.Hlavní chod Kuřecí prsa s medovou kůrkou plněná bylinkovým máslem, bramborové pyré
postup:
Máslo rozpustíme, smícháme se solí a nasekanými bylinkami a směs necháme ztuhnout v požadovaném tvaru v chladničce. Později ji přeložíme do mrazáku.2. Z kuřecích prsíček neodstraníme kůži, uděláme do nich po délce hluboký zářez a vyplníme ho kouskem bylinkového másla. Posolíme a ochutíme barevným pepřem, kůži natřeme tenkou vrstvou medu. Na pánvi prudce opečeme kůží dolů a pak obrátíme. Rovnou z rozpálené pánve přendáme do alobalu, zabalíme a vložíme do trouby, kde pozvolna dopečeme asi na 130 stupňů.3. Oloupané a osolené brambory uvaříme, scedíme a vložíme máslo. Počkáme, dokud se nerozpustí. Následně vlijeme do brambor horkou smetanu a šleháme ručně nebo v mixéru. Podle konzistence přiléváme smetanu. Pokud nestačí, pomůžeme si převařeným mlékem. Nakonec dochutíme bazalkou a solí.