Suroviny
- cibule 0.25 kusů
- vejce 1 kus
- kuřecí játra 250 g
- pepř 3 kuličky
- kuřecí stehno 4 kusy
- petržel 2 kusy
- strouhanka 3 lžíce
- majoránka 1 lžička
- olej 1 lžíce
- nové koření 3 kuličky
- česnek 1 stroužek
- mrkev 4 kusy
- celer 0.5 kusů
- sůl 1 lžička
- nudle 5 hrstí
Postup přípravy
Na oleji lehce osmažíme zeleninu a zalijeme litrem a půl vody. Přidáme stehna bez kůže a kuličky koření. Necháme vařit do změknutí masa.
Na játrové halušky rozmixujeme kuřecí játra s cibulí, česnekem, solí a majoránkou, strouhankou a vejcem na požadovanou hustotu a přes „haluškovač“ zavaříme. Játrové halušky jsou hotové, když vyplavou.
Polévka
Kuřecí polévka s játrovými haluškami