Head
- kuřecí maso 3 kusy
- mrkev 3 kusy
- petržel 2 kusy
- celer 1 kus
- koření nové 1 dávka
- cibule 1 kus
- pepř 1 špetka
- bobkový list 1 kus
Postup přípravy
1
Kuřecí skelety dobře propláchneme, zeleninu očistíme (nekrájíme), vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, oloupanou cibuli a necháme na mírném ohni vařit do změknutí zeleniny
Pak ji osolíme a necháme ještě chvíli dojít
Zeleninu vyjmeme, vidličkou rozmělníme a necháme stranou
Polévku přecedíme
2
Z vajíčka, vody a hrubé mouky vypracujeme tužší těsto, necháme odstát, pak ho rozválíme na tenký plát, který rozkrojíme na tenké proužky cca 5cm široké
Pokládáme je na sebe a ostrým nožem nakrájíme tenké nudličky
Vaříme samostatně v osolené vodě do změknutí
Do polévky přidáváme nudle již uvařené