Suroviny
- kuřecí prsa 5 ks
- vývar 1 l
- plnotučná hořčice 4 lžíce
- hladká mouka 4 lžíce
- grilovací koření (nebo koření na kuřecí maso)
- petržel kudrnka 1 hrstka
- cibule 2 ks
- smetana 100 ml
- brambory 1 kg
- Koření na pečené brambory
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Plátky masa jemně naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme po obou stranách na rozpáleném oleji ve větší pánvi. Orestované maso dáme do zapékací nádoby a necháme ho dopéct v troubě.
- Na zbytku oleje si osmažíme pokrájenou cibulku, mouku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Když omáčka zhoustne, přidáme hořčici. Také můžeme zahustit tak, že si v hrnku rozděláme vodu s moukou a nalijeme do výpeku a povaříme. Před koncem přilijeme smetanu a přihodíme pokrájenou petržel, zamícháme, vypneme.
- Brambory nakrájíme na plátky, naskládáme na plech, pokapeme olejem a posypeme kořením na pečené nebo americké brambory a dáme upéct do trouby.
Autor receptu: Pavel Petrnoušek