Prostřeno: Vaření s Liuem : Banh-mi

Vaříme s Liuem : Banh-mi

Moje hodnocení
39x

Vaření s Liuem : Banh-mi

1 porce
30 minut

Přílohy

Sladkokyselá omáčka

Head

Přílohy

Head

Sladkokyselá omáčka

  • ředkev 1 ks

Přílohy

Postup přípravy

Mleté maso důkladně smícháme se všemi ingrediencemi a necháme ho na hodinku v chladu odpočinout. Z masa vytvoříme mini karbanátky o průměru asi 3 cm a silné asi 1cm. Opékáme na středně rozpáleném grilu do zlatova.

Sladkokyselá omáčka

4 lžíce rybí omáčky, 4 lžíce vinný nebo jablečný ocet, 1 lžíce třtinového cukru

4 stroužků česneku nakrájeného na plátky

2 chilli papričky

1 ks mrkve, 1 ks ředkve

Cukr, ocet, rybí omáčku a vodu smícháme v poměru 1:2:3:8. Přidáme nadrobno nasekaný česnek a chilli papričku. Vložíme nakrájenou zeleninu a necháme marinovat.

Přílohy:

Bagety, Perila, Koriandr, Thajská bazalka, Červená cibule, Jarní cibulka, Kuřecí paštika, Majonéza

Sriracha sauce

Bagetu rozpečeme, podélně rozpůlíme, jednu stranu pomažeme paštikou a druhou majonézou. Dovnitř dáme karbanátky, marinovanou zeleninu, bylinky, zelený salát.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty