Head
- vepřové maso 500 g
Přílohy
Sladkokyselá omáčka
- mrkev 1 ks
Přílohy
- kuřecí paštika
- majonéza
- sriracha omáčka
Postup přípravy
Mleté maso důkladně smícháme se všemi ingrediencemi a necháme ho na hodinku v chladu odpočinout. Z masa vytvoříme mini karbanátky o průměru asi 3 cm a silné asi 1cm. Opékáme na středně rozpáleném grilu do zlatova.
Sladkokyselá omáčka
4 lžíce rybí omáčky, 4 lžíce vinný nebo jablečný ocet, 1 lžíce třtinového cukru
4 stroužků česneku nakrájeného na plátky
2 chilli papričky
1 ks mrkve, 1 ks ředkve
Cukr, ocet, rybí omáčku a vodu smícháme v poměru 1:2:3:8. Přidáme nadrobno nasekaný česnek a chilli papričku. Vložíme nakrájenou zeleninu a necháme marinovat.
Přílohy:
Bagety, Perila, Koriandr, Thajská bazalka, Červená cibule, Jarní cibulka, Kuřecí paštika, Majonéza
Sriracha sauce
Bagetu rozpečeme, podélně rozpůlíme, jednu stranu pomažeme paštikou a druhou majonézou. Dovnitř dáme karbanátky, marinovanou zeleninu, bylinky, zelený salát.