Suroviny
V případě, že na jílovitou půdu nenatrefíte, můžete kuře zabalit do alobalu. V takovém případě však bude čas pečení asi poloviční.
Článek
Nejkrásnější léto na zahradě zažijete s letním číslem časopisu Prima FRESH!
Letní číslo časopisu Prima FRESH je v prodeji již 8. června a těšit se můžete na pořádnou porci prázdninové inspirace!
Postup přípravy
- Kuře doma vykuchejte a očistěte. Na místě oběda udělejte prohlubeň a rozdělejte v ní oheň.
- Kuře důkladně nasolte zvenku i zevnitř. Potom oloupejte cibuli a vložte ji dovnitř, stejně jako nakrájenou slaninu.
- Nakonec kuře zvenku pokmínujte. Potom opeřence pečlivě zabalte do pečicího papíru a převažte. Nakonec jej oplácejte stejnoměrnou vrstvou jílu a nechte zaschnout.
- Když jsou na dně ohniště už jen uhlíky, rozhrabejte je a kuře položte tak, aby mělo žhavé ze všech stran. Pak nad pečínkou udržujte zhruba dvě hodiny mírný oheň.
- Když vyhasne, nechte kuře půl hodiny dojít, poté vyhrabejte a sloupněte hliněnou krustu. V ešusu spařte lístky kopřiv.
- Bagely rozkrojte na půl, lehce namažte hořčicí a vyskládejte do nich kousky natrhaného kuřecího masa, na ně rozložte vrstvu spařených lístků kopřiv a podávejte.