Postup přípravy
1. Kuře potřeme směsí na kuře rozmíchanou s olejem. Na pekáč dáme tři sáčky zelí i se šťávou, trochu osolíme a pokmínujeme. Na ně položíme porce kuřete, pod ně dáme půlku jablka. Vše asi hodinu pečeme doměkka, dokud není kůžička křupavá.
2. Vychladlé oloupané brambory nastrouháme najemno. Zasypeme moukou, osolíme, přidáme celá vejce a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme je na čtyři části a z každé vyválíme váleček. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 15 až 20 minut. Nakonec rozehřejeme olej a nakrájené knedlíky osmažíme s cibulí.
Poznámka: Soutěžící v tomto receptu použila místo hrubé mouky strouhanku, protože v Austrálii není hrubá mouka k dostání.