Suroviny
- brambory 500-800 g
- sýr 200 g
- žampion 200 g
- vejce 2 ks
- olivový olej
- mandle 100 g
- paprika 1 lžička
- česnek
- italské koření
- grilovací koření
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Připravíme si těstíčko: 100 ml vody smícháme s hladkou moukou, přidáme mletou papriku, koření a česnek. Krůtí prsa mírně naklepeme, poklademe plátky tvrdého sýra a žampiony. Dále prsa přehneme, čímž vytvoříme kapsičky. Obalíme v připraveném těstíčku a ihned smažíme na rozpálené pánvi s olivovým olejem. Vrchní stranu posypeme strouhanými mandlemi. Dáme pozor, aby mandle nezčernaly.Pusinky z bramborové kaše
Ingredience: 500–800 g brambor30–50 g másla1 kelímek smetany na vaření2 vejce (stačí 2 žloutky)sůlmuškátový oříšekpetrželka na zdobení
postup:
Brambory uvaříme ve vodě se solí, scedíme a do hotové směsi všleháme máslo, žloutky a trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Šleháme do adekvátní konzistence. Na připravený plech formujeme pusinky ozdobným sáčkem. Grilujeme v troubě cca 15 min. Hotové pusinky dozdobíme petrželkou.edkrm Broskev s nivou a ořechy Ingredience: 10 půlek kompotovaných broskví listy hlávkového salátu 40 g vlašských ořechů na zdobení náplň: 160–200 g pomazánkového másla 160–200 g nivy 2 ks sterilované okurky postup: Přichystáme si náplň. Smícháme pomazánkové máslo s nivou a přimícháme na kousky nakrájenou sterilovanou okurku. Kompot přecedíme, talíř nazdobíme salátem a broskve plníme připravenou směsí. Hotový výrobek ozdobíme vlašskými ořechy.
Hlavní jídloKrůtí kapsa s překvapenímIngredience:
|