Suroviny
Postup přípravy
1
Nakrájenou krkovici nasolíme, popepříme, přidáme trochu podravky se špetkou cukru, potřeme česnekem a zakápneme olejem
Necháme odležet v lednici, ideálně až dva i tři dny
2
Nakrájíme si cibuli
Na rozpáleném sádle si v tlakovém hrnci orestujeme maso, potom cibuli dohněda
Přidáme asi půllitr vody, dvě kostky masoxu, vložíme orestované maso a dochutíme, dosolíme
V tlakovém hrnci dusíme ještě dvacet minut
Potom ještě vyvaříme šťávu do hustější konzistence
3
Na domácí noky do mísy vsypeme mouku, osolíme nebo dáme trochu podravky, přidáme celá vejce, mléko, olej a vymícháme do polohusté hmoty
Nasekáme petrželku a přimícháme
Připravíme si hrnec s vroucí osolenou vodou
Do vroucí vody vkládáme noky čajovou lžící
Takto vytvořené knedlíčky vaříme 15 minut doměkka, zamíchám ode dna
Na talíř položíme plátek masa, naklademe noky, které přelijeme cibulovým výpekem
Jako přílohu můžeme podávat hlávkový salát se zálivkou, ideálně přelitý vypraženým špekem