Suroviny
Postup přípravy
Den předem si připravíme kuřecí vývar.Na druhý den si na mírném ohni osmahneme na másle nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, zvýšíme teplotu a přidáme nepropláchnutou rýži, kterou pár minut osmahneme. Přidáme bílé víno a necháme je vsáknout, poté po malých sběračkách přidáváme kuřecí vývar a za stálého míchání čekáme, až rýže pojme veškerou tekutinu. Takto pokračujeme, dokud není rýže měkká.
Vedle si osmahneme osolené žampiony, které pak přidáme do uvařené rýže, vmícháme kus másla a pět minut před koncem vaření posypeme parmezánem a zamícháme.
Na grilu si opečeme kuřecí prsa předem naložená v soli, olivovém oleji a tymiánu. Rizoto na talíři ozdobíme tymiánem a parmezánem a navrch přidáme grilované kuřecí prsíčko.