Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Krémové brambory s karamelizovanou cibulí

6–8 porcí
do 1 hodiny
Krémové brambory  s karamelizovanou cibulí
Krémové brambory s karamelizovanou cibulí Autor: isifa.com
Fantastická příloha k masu má hladivou chuť díky smetaně. Ovšem ten speciální chuťový akcent získají brambory díky v balzamiku a cukru zkaramelizované cibuli. Je to tak dobré, že vám možná ani nebude chybět maso :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu, na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte na něm cibuli na střední teplotě dokud nebude měkká a lesklá. Přidejte balzamiko a hnědý cukr a za stálého míchání asi 5 minut opékejte, dokud cibule nezkaramelizuje.
  2. První vrstvu plátků brambor vyložte do tukem vymazaného hrnce vhodného do trouby, ochuťte solí a černým pepřem a naklaďte navrch vrstvu karamelizované cibule. Stejným způsobem klaďte další vrstvy tak, abyste zakončili vrstvou brambor. Vše přelijte smetanou, posypte hoblinkami parmezánu nebo pecorina a pečte v troubě vyhřáté na 220 °C 30–45 minut, dokud nebudou brambory měkké a opečené do zlatohněda. Nakrájejte na porce a podávejte.
Reklama

Prima tip: Pro vylepšení chuti můžete před pečením pokrm posypat čerstvým tymiánem.

Krémové brambory  s karamelizovanou cibulí Foto: isifa.com

Krémové brambory s karamelizovanou cibulí. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama