Martina Čerňanská
,
Zdeněk Pohlreich

Krémové banány

RTŠ! II (2) - Krémové banány

Moje hodnocení
6x

Na grilu si můžete připravit všechny chody včetně dezertu. Vyzkoušejte grilovaný banán s úžasným krémem z mascarpone podle Zdeňka Pohlreicha.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • banány 4 ks
  • Mascarpone
  • Rum
  • limetka 1/2 ks
  • cukr moučka
  • vanilkový cukr
  • Skořice

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Odkaz

Rozpal to, šéfe!

V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.

Postup přípravy

  1. Z banánů odkrojte stopky a dejte je péct z obou stran na menší žár. Mezitím si připravte krém: v misce smíchejte mascarpone, moučkový cukr, vanilkový cukr, skořici, kapku rumu a šťávu z limetky. Krém promíchejte a případně dochuťte.
  2. Banány vyndejte z grilu, odstraňte slupku, nandejte na talíř a podávejte s krémem a listem meduňky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty