Suroviny
- kedlubna 2 kusy
- máslo 50 g
- zeleninový bujón 0.5 kusů
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- muškátový oříšek 1 špetka
- brambory 2 kusy
- smetana na vaření ( - volitelné ) 0.25 l
- parmezán 1 lžíce
- petržel 1 hrst
Postup přípravy
Na másle orestujeme na kousky nakrájenou kedlubnu a brambory
Zalijeme vývarem z kostky, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, přisolíme, opepříme a povaříme do změknutí
Dolijeme sójové mléko (smetany dáme méně) a rozmixujeme
Mladé kedlubnové lístky krátce povaříme ve vodě, scedíme a nakrájíme na proužky
Polévku servírujeme s nastrouhaným parmazánem, kedlubnovými lístky a sekanou petrželkou