Suroviny
Postup přípravy
Maso nejprve naložíme v lehce podrceném nakládaném pepři. Před podáváním usmažíme steaky. Vypracujeme těsto z mletého masa, hořčice, chilli, mleté papriky, sójové omáčky, nastrouhaných brambor a jedné jemně nasekané cibule. Z těsta děláme karbanátky, které smažíme po obou stranách.
Steaky prokládáme sýrem, cibulí, karbanátky, paprikou, rajčetem a salátem potřeným zakysanou smetanou. Zalijeme omáčkou ze šťávy z masa smíchanou s trochou smetany. Jako přílohu podáváme smažené půlené neloupané brambory.
Hlavní chod
Kraví hora
Ingredience:
- 1 kg hovězích plátků
 - 500 g mletého hovězího
 - 1 hlávkový salát
 - 2 rajčata
 - 2 papriky
 - 2 ks červené cibule
 - 100 g zakysané smetany
 - tvrdý sýr
 - 2 lžíce sójové omáčky
 - 50 g hořčice
 - chilli
 - červená paprika (mletá)
 - sůl, pepř
 - nakládaný zelený pepř
 - 1 smetana na vaření
 - 1 kg malých brambor