Náplň
- sterilované zelí 1 balení
- anglická slanina 250 g
Head
- husí sádlo
- vepřové sádlo
- hladká mouka 1-2 lžíce
- červené víno
Postup přípravy
Husí stehna osolíme, opepříme a orestujeme na sádle. Poté vložíme do hrnce, zalijeme sádlem asi dva cm nad maso, přivedeme k varu, poté ztlumíme a tři hodiny táhneme na 100°C. Do výpeku dáme nadrobno nakrájenou červenou cibuli, orestujeme, přidáme vývar, červené víno a pomalým vařením zredukujeme na hustý sos. Po třech hodinách prsa vyjmeme a dáme do vyhřáté trouby, necháme tam tak dlouho, než se nahoře udělá kůrčička.
Připravíme si pivní těsto, všechny ingredience smícháme dohromady a dáme na 20 minut do lednice odpočinout.
Připravíme si náplň: zelí dáme do hrnce a chvíli ho podusíme. Na sádle orestujeme cibuli a anglickou slaninu, zaprášíme moukou a přidáme k zelí, povaříme a necháme vychladnout.
Z těsta vyválíme kolečka o průměru cca patnáct cm a naplníme je připraveným a vychladlým zelím, přeložíme a konce přimáčkneme vidličkou. Takto připravené kapsy pečeme 40 minut na 180 stupňů, ke konci lehce potřeme sádlem a dopečeme dozlatova.