Klasika jinak: šťavnatá krkovice v marinádě s ketchupem a černým pivem
Vepřovou krkovici skvěle podtrhne marináda z ketchupu a piva. Spojuje sladkokyselost rajčat s karamelovými tóny piva.
Zdroj: SPAK Foods s.r.o.
Vepřovou krkovici skvěle podtrhne marináda z ketchupu a piva. Spojuje sladkokyselost rajčat s karamelovými tóny piva.
Zdroj:
SPAK Foods s.r.o.
Šťavnaté vepřové maso bývá sázkou na jistotu v nejedné domácnosti. Dlouhé pečení krkovice z ní vypeče tuk, čímž maso získá výraznou chuť a marináda zjemní celkovou chuť. Pokud chcete zkusit krkovici v méně obvyklé podobě, použijte kombinaci kvalitního ketchupu a černého piva. Ta skloubí sladkokyselý profil rajčat s karamelovými tóny piva, stolovníci tak okusí jinou variantu zavedeného receptu.
Ingredience:
4 plátky krkovice
Sůl, pepř
2 lžíce rajčatového protlaku
4 lžíce ketchupu Spak Gourmet (ostrost dle vlastních preferencí)
8 stroužků česneku
2 cibule
250 ml černého piva
Postup:
Maso opepřete a dejte do pekáčku.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Cibuli nakrájejte na kolečka a stroužky česneku na plátky. Vše nasypte na maso.
Do misky nalijte pivo, přidejte protlak, ketchup a směs dobře promíchejte a osolte. Maso zalijte směsí.
Vložte pekáček do trouby a pečte asi 40 minut. Podávejte s chlebem nebo přílohou podle chuti.
Vepřovou krkovici skvěle podtrhne marináda z ketchupu a piva. Spojuje sladkokyselost rajčat s karamelovými tóny piva.
Zdroj: SPAK Foods s.r.o.
Vepřovou krkovici skvěle podtrhne marináda z ketchupu a piva. Spojuje sladkokyselost rajčat s karamelovými tóny piva.
Zdroj: SPAK Foods s.r.o.
Vepřovou krkovici skvěle podtrhne marináda z ketchupu a piva. Spojuje sladkokyselost rajčat s karamelovými tóny piva.
Zdroj: SPAK Foods s.r.o.
Vepřovou krkovici skvěle podtrhne marináda z ketchupu a piva. Spojuje sladkokyselost rajčat s karamelovými tóny piva.
Zdroj: SPAK Foods s.r.o.
Vepřovou krkovici skvěle podtrhne marináda z ketchupu a piva. Spojuje sladkokyselost rajčat s karamelovými tóny piva.
Zdroj: SPAK Foods s.r.o.
Vepřovou krkovici skvěle podtrhne marináda z ketchupu a piva. Spojuje sladkokyselost rajčat s karamelovými tóny piva.
Zdroj: SPAK Foods s.r.o.
Vepřovou krkovici skvěle podtrhne marináda z ketchupu a piva. Spojuje sladkokyselost rajčat s karamelovými tóny piva.
Zdroj: SPAK Foods s.r.o.
Vepřovou krkovici skvěle podtrhne marináda z ketchupu a piva. Spojuje sladkokyselost rajčat s karamelovými tóny piva.
Zdroj: SPAK Foods s.r.o.
Náš tip:
“Vynikající přílohu představuje grilovaná zelenina. Doporučujeme grilované cukety, červenou cibuli a kukuřici. Odlehčí pokrm a vyváží sladkost krkovice.”
Pivo a ketchup? Ano!
Kombinace ketchupu a piva v marinádě může na první pohled působit zvláště, ale právě spojení neobvyklých surovin často vede k vytvoření nových, harmonických chutí. Společně se ketchup Spak a pivo skvěle doplňují.
Pivo se v kombinaci s masem používá hlavně ze dvou důvodů: prvním je zjemnění masa díky enzymům a kyselinám přítomným v pivě, druhým důvodem je vylepšení chutě a vůně jídla. Černé pivo dodává omáčce lokální punc, jelikož v zahraničních kuchyních je běžnější používat světlé pivo, které jídlu propůjčuje hořkou a nakyslou chuť. Takto připravená krkovice připomene chuť letního grilování i za studenějšího počasí.