Komerční sdělení

Klasika jinak: šťavnatá krkovice v marinádě s ketchupem a černým pivem

Šťavnaté vepřové maso bývá sázkou na jistotu v nejedné domácnosti. Dlouhé pečení krkovice z ní vypeče tuk, čímž maso získá výraznou chuť a marináda zjemní celkovou chuť. Pokud chcete zkusit krkovici v méně obvyklé podobě, použijte kombinaci kvalitního ketchupu a černého piva. Ta skloubí sladkokyselý profil rajčat s karamelovými tóny piva, stolovníci tak okusí jinou variantu zavedeného receptu.

Ingredience:

  • 4 plátky krkovice

  • Sůl, pepř

  • 2 lžíce rajčatového protlaku

  • 4 lžíce ketchupu Spak Gourmet (ostrost dle vlastních preferencí)

  • 8 stroužků česneku

  • 2 cibule

  • 250 ml černého piva

Postup:

  1. Maso opepřete a dejte do pekáčku.

  2. Předehřejte troubu na 180 °C.

  3. Cibuli nakrájejte na kolečka a stroužky česneku na plátky. Vše nasypte na maso.

  4. Do misky nalijte pivo, přidejte protlak, ketchup a směs dobře promíchejte a osolte. Maso zalijte směsí.

  5. Vložte pekáček do trouby a pečte asi 40 minut. Podávejte s chlebem nebo přílohou podle chuti.

 

Náš tip:

Vynikající přílohu představuje grilovaná zelenina. Doporučujeme grilované cukety, červenou cibuli a kukuřici. Odlehčí pokrm a vyváží sladkost krkovice.”

Pivo a ketchup? Ano!

Kombinace ketchupu a piva v marinádě může na první pohled působit zvláště, ale právě spojení neobvyklých surovin často vede k vytvoření nových, harmonických chutí. Společně se ketchup Spak a pivo skvěle doplňují.  

Pivo se v kombinaci s masem používá hlavně ze dvou důvodů: prvním je zjemnění masa díky enzymům a kyselinám přítomným v pivě, druhým důvodem je vylepšení chutě a vůně jídla. Černé pivo dodává omáčce lokální punc, jelikož v zahraničních kuchyních je běžnější používat světlé pivo, které jídlu propůjčuje hořkou a nakyslou chuť. Takto připravená krkovice připomene chuť letního grilování i za studenějšího počasí.

Komerční sdělení

Autor článku

Komerční sdělení


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů