Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kardinálovy řezy

8 porcí
do 1 hodiny
Kardinálovy řezy
Kardinálovy řezy Autor: archiv Gurmet
Tento dezert je lehounký jako vánek a plný ovoce. Co víc si přát.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu rozehřejte na teplotu 170 ºC. Na piškotové těsto ušlehejte žloutky s třetinou cukru do husté světlé pěny. Poté do ní zlehka vmíchejte všechnu mouku. Z bílků našlehejte sníh a až začne tuhnout, vešlehejte do něj postupně zbylý cukr. Skončete, až se na sněhu začnou tvořit pevné špičky, které se neohýbají.
  2. Cukrářský sáček naplňte nejprve sněhem a pak na plech vyložený papírem na pečení nastříkejte ze sněhu příčné pruhy, vzdálené od sebe asi 2,5 cm. Pak vyprázdněný sáček naplňte piškotovým těstem a vyplňte jím mezery mezi pruhy ze sněhu. Malé škvírky v těstě vůbec nevadí, zaplní se při pečení. Pruhované těsto posypte moučkovým cukrem (při pečení se vytvoří ružová kůrčička) a pečte v troubě asi 10 až 15 minut.
  3. NÁPLŇ: Želatinový ztužovač nasypte do misky, zalijte ho 100 ml vody a nechte nabobtnat. Smetanu ušlehejte dotuha (měla by být předem dobře vychlazená). Na závěr vmíchejte do šlehačky ztužovač.
  4. Vychladlý korpus rozkrojte po směru pruhu na půlky. Pláty obraťte na stranu, na které se pekly, sloupněte z nich pečicí papír a potřete je marmeládou. Na jeden z plátů naneste půlku připravené šlehačkové náplně, poklaďte ji nakrájenými jahodami a překryjte zbylou šlehačkou. Přiklopte ho druhým dílem, lehce přimáčkněte a asi 1 hodinu nechte odležet v lednici. Před podáváním moučník nakrájejte na řezy a posypte je moučkovým cukrem.
Reklama

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama