Suroviny
- kapr 5 porce
- citron
- sůl
- hladká mouka
- máslo 190 g
- ořechová jádra 100 g
- sýr 100 g
- sladká smetana 5 lžice
- bílé víno 4 lžíce
- strouhanka
- muškátový květ
Postup přípravy
Kapra osolíme, ocitronujeme, opepříme a obalíme v hladké mouce
V předehřáté troubě rozpustíme v pekáčku polovinu másla, vložíme porce kapra kůží dolů, opečeme, podlijeme trochou horké vody a pečeme asi 15 minut
Mezitím si připravíme krustu
V misce smícháme rozdrcené oříšky se sýrem, přilijeme smetanu a víno a promícháme
Pak porce kapra obrátíme kůží nahoru, potřeme je hustě krustou, posypeme strouhankou a muškátovým květem
Přelijeme rozpuštěným máslem a pečeme ještě asi 10 minut, dokud krusta nedostane zlatohnědou barvu
Podáváme s pečeným bramborem nebo chlebem
Kapr s ořechovou krustou
Ingredience:
- 5 porcí kapra
- citron
- sůl
- hladká mouka
- 190 g másla
- 100 g ořechových jader
- 100 g strouhaného sýra
- 5 lžic sladké smetany
- 4 lžíce bílého vína
- strouhanka
- muškátový květ