Head
- kachní větší 1 kus
Na knedlíky
- rohlík 5 kus
Head
- zelí 1 kus
Na knedlíky
- vejce 2 kus
Postup přípravy
1
Kachnu naporcujeme, osolíme, lehce opepříme a pokmínujeme
Porce v pekáči podlijeme vodou a dáme pomalu péct, - nejprve zakryté
2
Mezitím si připravíme špekové knedlíky, na které si nakrájíme rohlíky, které svlažíme mlékem
Pokrájíme si jarní cibulku, opražíme špek
Ke hmotě přidáme dvě vejce a vše promícháme
Dochutíme solí a pepřem a podle potřeby ještě zahustíme polohrubou moukou
Vytvarujeme větší koule, které uvaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou - cca 10 až 15 minut
3
Zelí vyklopíme ze sklenic a necháme okapat
Cibuli nakrájenou na kostičky orestujeme na sádle či na oleji, přidáme zelí
Červené uděláme s cukrem nasladko, bílé nakyselo se lžičkou octa
Když jsou asi po půlhodině měkká, zelí dochutíme, osolíme, přidáme cukr potřeby
Pozor na připálení!