Suroviny
- voda 2 l
- hřiby 400 g
- brambory 8
- kopr
- nové koření 5
- bobkový list 3
- pepř 5
- vegetka
- sůl
- ocet
- vejce 2
- smetana 2
- hladká mouka
- kopr
Postup přípravy
Do litru vody dáme houby, brambory nakrájené na kostičky, bobkový list, nové koření a celý pepř
Před změknutím brambor dolijeme zbytek vody, ve smetaně rozmícháme pět lžic hladké mouky a zahustíme
Přidáme rozšlehaná vejce
Dochutíme solí, octem a Vegetkou
Před podáváním posypeme nasekaným koprem
Polévka
Jihočeská kulajda
Ingredience:
- 2 l vody
- 400 g hříbků
- 8 větších brambor
- kopr
- 5 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček celého pepře
- Vegetka
- sůl
- ocet
- 2 vejce
- 2 smetany
- hladká mouka
- kopr