Suroviny
Postup přípravy
Jelení maso zbavené šlach a blan osolíme a opepříme
Prošpikujeme slaninou ve směru po vláknech tak, aby byly při servírování vidět na řezu kousky slaniny
Zavážeme potravinářskou nití a lehce osmahneme z obou stran, aby se nám maso zatáhlo
Vložíme do již předehřáté trouby a pečeme na 230 ºC
Mezitím si připravíme brambory
Omyjeme je a očistíme kartáčem
Pokud jsou malé, necháme je v celku, velké rozkrojíme
V mikrovlnné troubě je předvaříme, poté osolíme, opepříme, prolijeme olivovým olejem a s jen lehce rozmáčklými stroužky česneku vložíme do trouby, kde dostanou krásný lesk a barvu
Jakmile je maso upečené, z vytvořené šťávy připravíme omáčku
Přidáme trošku jeleního vývaru, čerstvé hřiby, chvilku podusíme, zahustíme smetanou s hladkou moukou a okořeníme
Necháme převařit a může se podávat
Servírujeme se snítkou zeleného koření
Jelení kýta na hřibové omáčce s opečenými brambory
Ingredience:
- 500 g jelení kýty
- 1 kg brambor
- 50 g hřibů
- 1 smetana
- kousek slaniny na prošpikování
- 1 lžíce sádla
- 6 stroužků česneku
- koření