Head
- rozmarýn 5 kusy
Postup přípravy
1
Kýtu i s kostí umístíme do velkého kastrolu s poklicí, přelejeme asi čtyřmi deci vody, přidáme neoloupanou a rozpůlenou hlávku česneku, rozpůlenou, a před tím než kýtu skryjeme pod poklicí a strčíme na šest až sedm hodin do mírné trouby, kde se bude zvolna péct, nezapomeňte přihodit rozmarýn
2
Na francouzské brambory si nejprve brambory oškrábeme a nakrájíme je na jemnější plátky, asi jako kdybychom chystali brambůrky
Plátky brambor poklademe na vyšší plech nebo je dáme do zapékací misky a přelijeme smetanou
Strčíme na hodinu do trouby k jehněčímu
3
K jídlu se jako další příloha výborně hodí i zelené fazolky
Asi půl kila fazolek zbavíme špičatých konců a až těsně před podáváním hlavního jídla je necháme povařit dvě minuty ve vroucí vodě
Můžeme lehce omastit olivovým olejem nebo polít sosem z pečeně